Frukost - Dag 48

Nybakat bröd från lergrytan blev det till frukost idag med lite keso.




Lantbröd i lergryta (1,5 liters lergryta)

5 dl vatten
½ dl olja
25 g jäst
2 tsk salt
ca ½ liter vetemjöl med fullkorn

ca 2,5 dl rågsikt

ca 2,5 dl grahamsmjöl

Gör så här:
Värm vattnet till 37 grader. Tillsätt oljan. Smula ner jästen i en degbunke. Häll på lite av degspadet och rör tills jästen löser sig. Tillsätt resten av degspadet, saltet och större delen av mjölet. Arbeta degen smidig. Jäs den i bunken 1 timme.
Lägg grytan i vatten under tiden.

Arbeta ihop degen med resten av mjölet och ta upp den på bakbordet. Forma degen till ett avlångt bröd. Ta upp grytan ur vattnet och olja in både gryta och lock. Lägg i brödet. Nagga det med en gaffel.

Lägg på locket. Ställ grytan på gallret i nedre delen av den kalla ugnen. Sätt denna på 200 grader. Låt brödet grädda ca 1 timme. Stjälp upp det och låt det svalna inlindat i bakduk.


Kommentarer
Postat av: Jeanette

Ha en bra dag :)

2010-02-26 @ 14:48:41
URL: http://notimetocry.blogg.se/
Postat av: SANDRA KüMPEL

ser gott ut :D

2010-02-26 @ 15:10:23
URL: http://kumpelsandra.blogg.se/
Postat av: Suneeta & chanel

Duktig du är! Fortsätt så =) Önskar att jag också kunde ta tag i mig o mitt liv.

2010-02-26 @ 15:12:57
URL: http://chanelsuneeta.blogg.se/
Postat av: Felicia

Bra blogg :D

2010-02-26 @ 15:14:28
URL: http://feliciaochpaula.blogg.se/
Postat av: Lexi

Ser gott ut! :-)

2010-02-26 @ 15:34:00
URL: http://lexismode.blogg.se/
Postat av: martina

Såå gott!

2010-02-26 @ 15:45:15
URL: http://magotsuku.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0