Recept - Sillröra
6-8 bitar sill
2 kokta ägg, finhackade
3-5 skedar keso
Lite finhackad rödlök
Lite finhackad rödpaprika
Havssalt
Vitpeppar
Perilja
Gör så här:
Blanda allt, smaka av med salt och peppar.
Middag - Dag 52
Bakad potatis med sillröra och isbergssallad med ärtor.
Mellanmål - Dag 52
Ett grönt äpple.
Lunch - Dag 52
Frukost - Dag 52
Havre & Quinoa-gröt med russin, banan, jordgubb och kanel.
Middag - Dag 51
Fiskgryta med paprika och champinjoner. Till det fullkornscouscous, ärtor och ett knippe dill.
Recept finns under kategorin recept - Middag dag 11
Mellanmål - Dag 51
Gröna vindruvor. Ett glas mild vaniljyoghurt (0,5 %).
Recept - Hälsopannkakor med "glass-keso" och jordgubbar
Hälsopannkakor
Ingredienser
6 dl lättmjölk
2 dl havregryn med quinoa
2 dl grahamsmjöl
ca 1/4 dl krossade linfrön och dinkelflingor
½ tsk kanel
en nypa salt
Gör så här
Stek små pannkakor i olivolja.
Servera med färska bär.
"Glass-keso"
Rör ihop lika delar keso och mild vaniljyoghurt. Ställ in i frysen. Ca 10-15 min. Rör om lite då och då. Det behöver inte frysa, det ska mer bara bli kallt.
Lunch - Dag 51
Hälsopannkakor med "glass-keso" och jordgubbar.
Receptet kommer i ett separat inlägg direkt efter :)
Nyheter!
Frukost - Dag 51
En skål med mild vaniljyoghurt (0,5 %) och ett knäckebröd med keso och röd paprika.
Mellanmål - Dag 50
Vindruvor och en mineralvatten smultron. Smakade även på lite av lakritsen som älsklingen hade köpt.
Middag - Dag 50
Lasagn i lergryta. Till det isbergssallad, ärtor, tomat.
Fick en läsarfråga
Mitt svar: Jag hoppas verkligen att denna blogg inte ska ha en negativ effekt på vare sig unga tjejer eller äldre kvinnor eller pojkar/män eller vad vi än pratar om. För faktum är att jag är supernöjd med mig själv! Jag tycker verkligen inte att jag är tjock och det har jag skrivit upprepade gånger här i bloggen. Tyvärr valde jag ett dumt namn på bloggen då den huvudsakligen handlar om att jag ska få en balans i mitt liv och mitt ätande/tränande. Som du säkert märker så äter jag ofta och bra mat och tränar inte överdrivet mycket. Jag hatar bantning och förespråkar det inte alls. Men råkar jag gå ner i vikt av att äta, träna och leva normalt så tycker jag att jag kan fungera som en fin förebild då jag visar att svält och andra "idiot-taktiker" inte är nödvändigt för att man ska känna sig nöjd med sig själv. Tack för ordet!
Dryck - Dag 50
En kopp Yogi Tea - Choco, Aztec spice.
Lunch - Dag 50
Havre & Quinoa-gröt med russin, banan, jordgubb och kanel. Två glas vatten.
Frukost - Dag 50
En sesam - & trekornsbulle delad i två med keso (4% fetthalt) och röd paprika samt leverpastej och inlagd gurka. En skål med naturell yoghurt (0.5 % fetthalt) med lite banan, krossade linfrön och dinkelflingor. En kiwi. Två glas vatten.
Träning - Dag 49
- 45 min rask promenad.
Middag - Dag 49
Lasagn i lergryta. Till det isbergssallad, ärtor, tomat.
Receptet är ungefärligt. Själv så har jag ju alltid i betydlig mer och fler kryddor än vad som anges.
4 portioner (2,5-3 liters gryta)
Det här behöver du:
1 gul lök
1 msk margarin eller smör
400 g köttfärs
2 morötter
1 förpackning krossade tomater á 500 g
2 dl vatten
(1 dl chilisås)
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 dl crème fraiche
1 kruka basilika
12 lasagneplattor
1 dl riven ost
GÖR SÅHÄR:
Börja med att lägga hela grytan i vattenbad 10-15 minuter. Skala och finhacka löken. Fräs löken i matfettet i en stekpanna tills den mjuknat och fått lite färg, ett par minuter. Tillsätt färsen och låt den fräsa med tills den blivit smulig och börjat få färg.
Skala och riv morätterna grovt. Blanda i morötterna i pannan (byt till större kastrull om det behövs) och tillsätt tomatkross, chilisås, salt, peppar och vatten. Låt puttra under lock ca 10 minuter. Tillsätt crème fraiche. Hacka och rör i hälften av basilikan.
Varva den tunna såsen med lasagneplattorna i lergrytan. Lägg på locket. Ställ grytan på gallret i nedre delen av ugnen. Ugnen skall vara kall. Sätt ugnen på 225 grader. Låt grytan stå ca 45 minuter. Ta grytan ur ugnen och strö över osten. Tillaga ytterligare 10-15 minuter utan lock så lasagnen får fin färg. Före servering strö över den sparade basilikan.
Godsaker - Dag 49
Bild lånad av: http://www.soderskonditori.se/menykondisbitar/thumbnails/arraksbollar.jpg
Lunch - Dag 49
Ett knäckebröd med bladspenat, ruccola, ägg, kräftstjärtar, dill och en skiva kallrökt lax vid sidan.
Mellanmål - Dag 49
En yalla drickyoghurt (tusan att de ska vara så praktiska).
Bild lånad av: http://www.arla.se/Images/ProductImages_200/22070.jpg
Frukost - Dag 49
En skål med naturell yoghurt (0,5 % fetthalt).
Går lite utför mitt frukostätande :P Är för seg att dra mig upp i tid på morgonen.
Middag - Dag 48
Flygande jakob och sallad.
Gottgott! :)
Godsaker - Dag 48
En brownie och en kopp te.
Lunch - Dag 48
En varm toast med chevre och fikonmarmelad. Till det en stor och matig sallad och en mineralvatten.
Mellanmål - Dag 48
Frukost - Dag 48
Lantbröd i lergryta (1,5 liters lergryta)
5 dl vatten
½ dl olja
25 g jäst
2 tsk salt
ca ½ liter vetemjöl med fullkorn
ca 2,5 dl rågsikt
ca 2,5 dl grahamsmjöl
Gör så här:
Värm vattnet till 37 grader. Tillsätt oljan. Smula ner jästen i en degbunke. Häll på lite av degspadet och rör tills jästen löser sig. Tillsätt resten av degspadet, saltet och större delen av mjölet. Arbeta degen smidig. Jäs den i bunken 1 timme.
Lägg grytan i vatten under tiden.
Arbeta ihop degen med resten av mjölet och ta upp den på bakbordet. Forma degen till ett avlångt bröd. Ta upp grytan ur vattnet och olja in både gryta och lock. Lägg i brödet. Nagga det med en gaffel.
Lägg på locket. Ställ grytan på gallret i nedre delen av den kalla ugnen. Sätt denna på 200 grader. Låt brödet grädda ca 1 timme. Stjälp upp det och låt det svalna inlindat i bakduk.
Träning - Dag 47
- 30 min rask promenad
Har haft lite vila från träning och sådant ett tag. Borde kanske ta tag i det.
Middag - Dag 47
Tonfisksallad: tonfisk, bladspenat, ruccola, isbergssallad, ärtor, tomater, ägg, oliver, fetost.
Godsaker - Dag 47
100 gr marabou apelsinchokladkaka.
Bild lånad av: http://www.butik-hemlangtan.m.se/varor/Marabou-apelsin.krokant-200g.jpg
Lunch - Dag 47
Lunch 12:15
Kyckling, kidneybönor, fetaost. En yalla drickyoghurt.
Frukost - Dag 47
En skål med naturell yoghurt (0,5 % fetthalt) med krossade linfrön och dinkelflingor.
Träning - Dag 46
- 30 min rask promenad.
- 15 rullningar ab wheel.
Godsaker - Dag 46
100 gr marabou apelsinchokladkaka.
Bild lånad av: http://www.butik-hemlangtan.m.se/varor/Marabou-apelsin.krokant-200g.jpg
Middag - Dag 46
Kryddade kycklingvingar gjorda i lergryta. Till det jasminris med tandoorisås, majs, morötter och brysselkål.
Lunch - Dag 46
Sallad med kidneybönor, jambón serrano-skinka, fetaost, bladspenat och ruccola. En yalla drickyoghurt.
Frukost - Dag 46
Träning - Dag 45
- 20 min core
- 15 min pilates
- 30 min rask promenad
Dricka, godsaker & mellis - Dag 45
Middag - Dag 45
Fullkornspasta med krämig räk- & vinsås. Bladspenat och ruccola. Ett glas vitt vin.
Mellanmål - Dag 45
Ungsbakat äpple med kanel och solroskärnor.
Lunch - Dag 45
Blandsallad: ruccola, isbergssallad, bladspenat, fetaost, tomat, jamón serrano-skinka.
Frukost - Dag 45
Knäckebröd med keso, jambon serrano, röd paprika, bladspenat. En skål med naturell yoghurt (0,5 %), banan, russin, krossade linfrön, dinkelflingor.
Godsaker - Dag 44
Kladdkakemuffins. Typ fem stycken :p
Middag - Dag 44
Köttbit med rostad potatis, karl-johansvamp sås, gröna bönar, ruccola, röd vinbärsgelé.
Snack - Dag 44
Ostbågar
Bild lånad av: http://matamig.taffel.se/wp-content/uploads/2008/06/ostbagar.jpg
Lunch - Dag 44
Blandsallad: ruccola, isbergssallad, bladspenat, fetaost, tomat, jamón serrano-skinka. Två halvor råg- och trekornsbulle med bladspenat och skagenröra från igår samt keso med röd paprika.
Frukost - Dag 44
Snacks - Dag 43
Ostbågar.
Bild lånad av: http://matamig.taffel.se/wp-content/uploads/2008/06/ostbagar.jpg
Middag - Dag 43
Bakad potatis med hemmagjord skagenröra (turkiskyoghurt, kräftstjärtar, räkor, röd stenbitsrom dill, citron, seasoning, rödlök), kallrökt lax, ruccola, bladspenat, fetaost och tomat.
Lunch - Dag 43
Två knäckebröd med ägg, sallad, kaviar, paprika.
Frukost - Dag 43
Sammanfattning
Ja, jag har varit borta i en evighet :) Har suttit inlåst större delen av tiden med en stor tenta (ca lika många böcker att plöja igenom som det fanns dagar kvar till tentan). Så det säger sig självt att den här bloggen liksom mat och träning inte riktigt har funnits i fokus. Hade tänkt att jag skulle försöka lägga ut allt exakt vad jag har ätit som jag brukar, men det skulle ta så himla lång tid och jag skulle aldrig komma ikapp med bloggen. Men jag ska försöka sammanfatta det hela lite.
Träningen har legat på mellan 30-60 min rask promenad varje dag.
Frukosten har bestått av det vanliga: mackor, yoghurt och frukt.
Luncherna har huvudsakligen varierat mellan gröt och sallader. (Förutom dag 41 då jag åt chilli med ris och sallad.
Middagen bestod dag 38 av pannkakor och en pizzaslice. Drack även cola.
Vet att jag vid några dagar har ätit kladdkakemuffins samt chokladglass.
Dag 39 var jag på bröllop och middagen bestod av trerätters inom den kinesiska kulturen.
Dag 40 middag var pasta och falukorv.
Middag dag 41 var pasta och bacon.
Middag dag 42 var linssoppa.
Så... Bättre sammanfattning kan jag nog inte ge er :) Nu är tentan över och mitt liv kan vara lite lugnare ett tag :)
Brunch - Dag 38
Brunch Klockan 11:15
En macka med mjukost. En macka med hårdost och brie. Gurka, tomat, röd och grön paprika. Vindruvor, ananas, vattenmelon, honungsmelon. Korv, skinka. Två sorters yoghurtar. Två våfflor med drottningssylt och grädde. Grönt te. Ett glas oboy. Ett glas apelsinjuice.
Träning - Dag 37
- 30 min rask promenad
- 30 min core bestående av tio moment:
- grundlyft, repetioner 20
- stusslyft, repetioner 20
- dubbel-lyft, repetioner 20
- växelvis sidvridning, repetioner 20
- knälyft med bensträckning, repetioner 20
- cykling, repetioner 20
- tådoppning, repetioner 20
- magmuskel-cirklar, repetioner 20
- böjda knälyft, repetioner 20
- sträckta benlyft, repetioner 20
Bild lånad av: http://static.howstuffworks.com/gif/core-abdominal-and-lower-back-exercises-23.jpg
Middag - Dag 37
Fiskfilé med fetaost- och paprika röra. Ärtor. Lergryta: Potatis, lök, morötter, majs, champinjoner, kryddor.
Ingredienser:
- 500 g (4 st bitar) fiskfilé
- 1 tsk salt
- 1 krm vitpeppar
- 200 g fetaost
- 1 tsk timjan
- Paprika
- 1 dl turkisk yoghurt
Gör så här:
Sätt ugnen på 225°C.
Lägg filéerna (tinade) i en ugnsform. Salta och peppra på fisken.
Smula fetaost i en bunke och häll på timjan. Blanda samman med yoghurten och hackad paprika.
Bred blandningen över filébitarna.
Ställ in i mitten av ugnen i 225°C i 15 minuter.
Mellanmål - Dag 37
Ett glas naturell yoghurt (0,5 % fettahalt) med dinkelflingor. En kopp grönt te (ej på bild) samt lite keso (ej på bild).
Lunch - 37
Linssoppa med morötter. En klick turkisk yoghurt (10 % fetthalt). Tre glas vatten.
Frukost - Dag 37
Ett knäckebröd med keso (4 % fetthalt) och röd paprika. En kiwi. En skål med naturell yoghurt (0,5 % fetthalt), russin, krossade linfrön, dinkelflingor. Ett glas vatten.
Träning - Dag 36
- 55 min PowerPump
Bilden lånad av: http://houseofdoom.files.wordpress.com/2009/05/bodypumpmain01.jpg
Efterrätt - Dag 36
Tre kladdkakemuffins. Tre glas vatten.
Middag - Dag 36
Linssoppa med morötter. En klick turkisk yoghurt (10 % fetthalt). Tre glas vatten.
Mellanmål - Dag 36
Röd paprika med leverpastej, gröna oliver och keso (4 % fetthalt). Ett glas med naturell yoghurt (0,5 % fetthalt) med dinkelflingor. Ett glas vatten.
Godsaker - Dag 36
Tre st ballerina kex.
Lunch - Dag 36
Havre & Quinoa-gröt med russin, banan, jordgubb och kanel. Två glas vatten.
Frukost - Dag 36
En sesam - & trekornsbulle delad i två med keso (4% fetthalt) och röd paprika samt leverpastej och inlagd gurka. En skål med naturell yoghurt (0.5 % fetthalt) med lite banan, krossade linfrön och dinkelflingor. En kiwi. Två glas vatten.
Träning - Dag 35
- En timmes rask promenad.
Middag - Dag 35
Middag Klockan 21:00
Biff stroganoff med jasminris, gröna bönor och röd paprika. Tre glas vatten.
- 500 g strimlat nötkött (innanlår eller biff)
- 1 gul lök
- 200 g champinjoner
- ca 2 msk flytande margarin eller smör
- 1 tsk salt
- 1 krm malen peppar
- 1 tsk paprikapulver
- 4 msk tomatpuré
- 2 tsk ljus fransk senap t.ex. dijon
- 2 ½ dl matlagningsgrädde
- 1 msk kalvfond
Gör så här:
Skär köttet i 2 cm breda strimlor. Hacka löken och skär champinjonerna i skivor.
Värm upp en stekpanna med margarin eller smör på medelhög värme.
Stek köttet ett par minuter. Lägg i lök och champinjoner och låt det stekas tillsammans.
Krydda med salt, peppar och paprikapulver. Tillsätt tomatpuré och senap. Häll på grädden och kalvfonden.
Låt steka på svag värme i stekpannan, helst under lock, i ca 10 minuter. Smaka av med salt.
Mellanmål - Dag 35
½ köpefralla med smör och ost, röd och gul paprika samt gurka.
Lunch - Dag 35
Äggröra (ett ägg) med champinjoner, röd paprika, keso (4 % fetthalt). Liten fruktsallad (syns inte riktigt, men den finns där i glaset ;)) bestående av banan, ananas, kiwi med naturell yoghurt (0,5 % fetthalt). Ett glas vatten.
Onyttigheter - Dag 35
En tablettask jelly beans. En salt dödskallelakrits. En vanillafudge. Två chokladbitar. Ett halvt kinderegg. En muffins.
Haha. Hade någon typ av mässa på universitetet så jag och mina kompisar roade oss med att få så mkt gratis-grejer som möjligt - vilket resulterade i godiset ovan.
Frukost - Dag 35
Två skivor hembakat filmjölksbröd med keso (4% fetthalt) och en kiwi. Ett glas vatten.
Dag 35
Vågen står för tillfället stilla. Så kan det bli och då får man stanna upp och fundera på om man har gjort något annorlunda från ursprungsplanen. I mitt fall är det inte svårt att hitta "bovarna". Jag kan tänka mig att det beror på att jag har druckit mindre vatten än i början. Dragit ner på träningen, varit stressad och sovit mindre. Stressen och sömnbristen har ökat mitt sötsug samt tidsbrist som resulterat i mer köpbröd (istället för hembakat). Alkoholen som jag intagit den senaste veckan har säkerligen inte hjälpt vikten heller. Men då vet jag det. Och jag är rätt nöjd ändå :) Kommer ni på andra saker som ligger bakom är det bara att skriva en kommentar :)
Smalaste delen på midjan: 72 cm / 69 cm
Största delen på midjan: 82 cm / 79 cm
Största delen över höfterna/rumpa: 100 cm / 97 cm
Största delen på ena armen: 29 cm / 29 cm
Största delen på ena låret: 56 cm/ 56 cm
Måttbandet antyder att jag har gått ner 3 cm på alla delar utom armen och låret (där det således inte är någon förändring alls). Detta betyder att jag antagligen har förlorat lite rumpa... Det gillar jag inte... Nåväl. Det går ju tyvärr inte att punktförbränna.
Träning - Dag 34
- 25 repetioner Ab wheel
- 30 min rask promenad
Middag - Dag 34
Ugnsbakad fiskfilé med morotstzaziki, potatis, brysselkål och rödlök. Två glas vatten.
Lätt & snabbt.
Fisken: Sätt ugnen på 200 grader. Lägg in fisken i aluminiumfolie i en ugnsfastform, krydda med vad du gillar. 20-25 min i ugnen.
Potatisen: Skiva i centimetertjocka skivor. Koka tills "medium-färdiga" (ca 10 min) och stek sedan potatisen färdig i lite olja, gurkmeja, senap och salt.
Morotstzazsikin: Riv en morot. Blanda med turkiskyoghurt, lite olja, citron, salt, peppar och pressad vitlök.
Dricka - Dag 34
En kopp vaniljthé.
Lunch - Dag 34
Två skivor hembakad filmjölkslimpa med hårdhost (28% fetthalt) och gurka. Ett glas citronvatten.
Frukost - Dag 34
En skål med naturell yoghurt (0,5 % fetthalt), banan, krossade linfrön och dinkelflingor. Ett knäckebröd med keso och kiwi Ett glas vatten.
Träning - Dag 33
- 30 min rask promenad.
Middag - Dag 33
Köttfärssoppa med morötter och en klick turkiskyoghurt.
Mellanmål - Dag 33
Mellanmål Klockan 17:10
1½ köpefralla med smör och ost, röd och gul paprika samt gurka. Tre glas vatten.
Mellanmål - Dag 33
Smoothie bestående av jordgubbar, blåbär, ananas, banan, mellanmjölk, krossade linfrön, dinkelflingor. En skiva hembakad filmjölkslimpa med hårdost (28 % fetthalt) och gurka.
Lunch - Dag 33
Mellanmål - Dag 33
En kalljäst sesam- & trekornsbulle med keso (4 % fetthalt) och röd parika&gurka samt rökt salami med gul paprika. En kiwi. Ett glas vatten.
Frukost - Dag 33
En skål med naturell yoghurt (0,5 % fetthalt) med banan, krossade linfrön. Ett glas vatten.
Middag - Dag 32
Lergryta: Kyckling, potatis, lök, morötter, majs, chaminjoner. Avocado, Currysås. Två glas vatten.
Mellanmål - Dag 32
Fruktsallad: Banan, kiwi, ananas, grönt äpple.
Frukost/nästanLunch - Dag 32
Frukost/nästanLunch Klockan 10:40
En skål med naturell yoghurt (0,5 % fetthalt), banan, pumpakärnor, dinkelflingor, krossade linfrön. En halv blodgrapefrukt. En kalljäst sesam- & trekornsbulle med keso (4 % fetthalt) och röd parika&gurka samt leverpastej och smörgåsgurka. Ett glas citronvatten.
Träning - Dag 31
Bild lånad: http://gfx.aftonbladet-cdn.se/multimedia/archive/00080/HALSA-24s18-arm2AB_3_80051w.jpg
Fest - Dag 31
Ett halvt glas rödvin.
Kvällsmål Klockan 23:00
1½ micropizza.
Middag - Dag 31
Lergryta: Kyckling, potatis, lök, morötter, majs, chaminjoner. Sallad: Isbergssallad, avocado, gröna oliver. Currysås. Två glas vitt vin, två glas vatten.
Mellanmål - Dag 31
Mellanmål Klockan 16:00
Smoothie bestående av jordgubbar, blåbär, dinkelflingor, krossade linfrön, mellanmjölk, färsk mynta.
Frukost/Lunch - Dag 31
En skål med naturell yoghurt (0,5 % fetthalt), banan, pumpakärnor, dinkelflingor, krossade linfrön. En halv blodgrapefrukt. En kalljäst sesam- & trekornsbulle med keso (4 % fetthalt) och gurka samt leverpastej och smörgåsgurka. En skiva filmjölkslimpa med hårdost (28 % fetthalt) med röd och gul paprika. Ett glas citronvatten.
Brödbak
Kalljäst sesam- & trekornsbullar (finns recept innan i bloggen).
Gjorde även ett annat bröd som jag glömde fotografera. Supergott! :) Här kommer receptet:
Filmjölkslimpa
- 4 dl grahamsmjöl
- ½ dl vete/rågkross
- ½ dl linfrön
- ½ dl solrosfrön
- 3½ dl filmjölk
- ½ russin
- 1 tsk bikarbonat
- 1 tsk salt
Träning - Dag 30
- 15 min magträning
- 15 min pilates (rubberband-övningar)
- 30 min rask promenad
Bild lånad av: http://i.ivillage.com/DF/Slideshows/Pilates/DF_pilates2_325.jpg
Middag - Dag 30
"Fusk-paella" (kan man kanske kalla det) - Fullkornsbulgur, röd o gul paprika, rödlök, tomatpuré, citron, ärtor, majs, räkor och musslor, massvis med kryddor. Ett glas naturell yoghurt (0,5 % fetthalt). En kiwi. Ett glas vatten.
Lunch - Dag 30
Köpt räkmacka. Ett glas vatten.
Dryck - Dag 30
Dryck Klockan 13:00
En kopp Yogi Tea - Choco, Aztec spice.
Det luktar mer än vad det smakar, men är helt okej ändå. Det jag gillar mest med det är de små lapparna som står på tepåsarna som alla har ett eget meddelande - lite som lyckokakor!! :D
Copy-cats
Frukost - Dag 30
En skål med naturell yoghurt (0,5 % fetthalt), banan, krossade linfrön, dinkelflingor, pumpakärnor, solrosfrön. En hembakad macka grovt & fiberrikt med keso (4 % fetthalt) med bladspenat, röd paprika, körsbärstomater. En halv blodgrapefrukt. Ett glas citronvatten.
Träning - Dag 29
1 timme squash!
Middag - Dag 29
"Fusk-paella" (kan man kanske kalla det) - Fullkornsbulgur, röd o gul paprika, rödlök, tomatpuré, citron, ärtor, majs, räkor och musslor, massvis med kryddor. Mynta, körsbärstomater, turkiskyoghurt. Fyra glas vatten.
http://www.sourze.se/Spansk_%22pytt_i_panna%22_10331632.asp
Lunch - Dag 29
Kikärtsbiffar med zucchini, champinjoner, isbergssallad, bladspenat, oliver, körsbärstomater. En klick turkiskyoghurt. Ett glas flädersaft, ett glas vatten.
Älskar en full fruktskål =)
Mellanmål - Dag 29
Godsaker Klockan 13:45
Fyra bitar Premium Kakoya. En kopp Yogi Tea - Choco, Aztec spice.
Frukost - Dag 29
En skål med naturell yoghurt (0,5 % fetthalt), banan, krossade linfrön, dinkelflingor, pumpakärnor. En hembakad macka grovt & fiberrikt med keso (4 % fetthalt) med bladspenat och körsbärstomater. Ett glas vatten.
Träning - Dag 28
Middag - Dag 28
Middag Klockan 21:00
Tandoorikryddad hälleflundra med potatis, raita, bladspenat och körsbärstomater. Tre glas med vatten och ett glas vitt vin.
Mellanmål - Dag 28
1½ köpefralla med smör och ost, röd och gul paprika samt gurka. Tre glas vatten.
Lunch - Dag 28
En liten skål misosoppa, en grönsallad med tomater och gurka. Elva bitar sushi (blandad platta). Två glas vatten.
Mellanmål - Dag 28
KöpeBaguette med tonfiskröra och diverse grönsaker.
Frukost - Dag 28
En skål med naturell yoghurt och banan, krossade linfrön, fiberberikade havregryn. Ett glas vatten.
Dag 28
Träning - Dag 27
http://www.videojug.com/film/pilates-intermediate-a-total-body-exercise-band-workout-part-2
Det var roligt att prova på något nytt och jag kommer nog lägga in sådana övningar oftare i min träning. Var rätt skönt att göra övningarna. Kändes som en blandning mellan mjuk styrketräning och stretching. Påminner även om yoga med tanke på lugnet och fokusen på andningen. Mycket bekvämt :) Tror dock att jag måste öva ett tag innan jag får ut det maximala i övningarna.
Bild lånad av: http://www.gaiam.com.au/images/products/mid/05-52211.jpg
Middag - Dag 27
Middag Klockan 18:30
Plättar med jordgubbssylt. Tre glas vatten.
Bild lånad av: http://blogg.passagen.se/bubblansara/resource/pannkakor.jpg
Lunch - Dag 27
Chili con carne - cannellonibönor, kidneybönor, köttfärs, krossade tomater, lök, paprika, kryddor. Ett halv glas naturell yoghurt (0,5 % fetthalt). Två glas citronvatten.
Frukost - Dag 27
En hembakad skiva grovt och fiberikt bröd med isbergssallad, keso (4% fetthalt), röd och gul paprika. En skål naturell yoghurt (0,5% fetthalt) med banan och krossade linfrön.
Träning - Dag 26
* 45 min rask promenad.
Middag - Dag 26
Middag Klockan 21:00
Köttfärssoppa med en klick turkiskyoghurt (10 % fetthalt) och mynta. Ett knäckebröd med keso (4 % fetthalt) och gul paprika. Tre glas coca cola.
Otroligt lättlagat och finns naturligtvis många varianter, men detta var den jag gjorde idag:
Ingredienser
300 gram köttfärs
1 msk olja
1-2 st morot/morötter
1 tärning buljong
8 dl vatten
1 burk krossade tomater
2 klyfta(or) vitlök(ar)
2 msk tomatpuré
spiskummin, malen
cayennepeppar, chilikryddor, oregano, mexican spice, efter smak (bara fantasin som hindrar - ta i alla kryddor du gillar)
Tillagning
1. Skala och riv moroten grovt. Fräs köttfärsen i smör. Lägg i morötterna och fräs ytterligare några minuter.
2. Tillsätt buljongtärning, vatten, krossade tomater, pressad vitlök, tomatpuré, spiskummin och cayennepeppar. Låt soppan koka ca 10 minuter.
Servera med en klick matlagningsyoghurt och brytbröd.
Mellanmål - Dag 26
En halv köpefralla med smör och ost, röd och gul paprika samt gurka. Tre glas vatten och en kopp citronte.
Lunch - Dag 26
Två hembakade skivor grovt och fiberrikt bröd med citronmajonäs, isbergssallad, kokt ägg, kaviar och röd paprika. Ett halv glas naturell yoghurt (0,5 % fetthalt) och två glas vatten.
Frukost - Dag 26
En skål med naturell yoghurt och banan, krossade linfrön, fiberberikade havregryn. Ett glas vatten.
Träning - Dag 25
* Magövningar 10 min
Kvällssnacks - Dag 25
En handfull cashewnötter. En flaska mineralvatten (50 cl).