Grovt & Fiberrikt bröd




Brödet jag bakade idag. Var dags då brödet jag gjorde senast precis tog slut.

Recept:

50 g jäst
1 liter vatten
2 dl solroskärnor
1 dl sesamfrön
1 dl linfrön
2 dl fiberberikat havregryn
2 dl grahamsmjöl
salt
1 ½ liter vetemjöl


Sätt ugnen på 190-200 grader. Rör ut jästen i ljummet vatten. Tillsätt solroskärnor, linfrön, sesamfrön, havregryn, grahamsmjöl och salt. Tillsätt vetemjöl tills degen är fast. Låt den jäsa i 30-45 min. Knåda degen ordentligt och forma den. Lägg ner den i två brödformar. Låt brödet efterjäsa i 1-1 ½ timme. Grädda i ca 50 min.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0