Lunch - Dag nio
Linssoppa - Gjord på röda linser, lök, morötter, curry. Garnering: En bit getost och lite färsk dill. Två glas citronvatten.
Det bästa är att en portion bara kostar cirka tre kronor - billigt, mättande, nyttigt! & snabbt att laga. Går dessutom alldeles utmärkt att frysa in. Så nu har jag gjort storkok ;)
Här är receptet:
Linssoppa ca 15 minuter |
|
|
||||
2 msk |
olja |
|||
2 st |
gul lök(ar) |
|||
3 dl |
röda linser |
|||
1 msk |
curry |
|||
4 st |
morot/morötter |
|||
2 tärning(ar) |
grönsaksbuljongtärning(ar) |
|||
1,7 l |
vatten |
|||
salt |
||||
peppar |
||||
1 st |
lagerblad |
|||
Tillagning
1. Skala och strimla morötterna fint. Skala, finhacka och fräs lök och strimlade morötter tillsammans med curry i oljan.
2. Skölj linserna och tillsätt dem.
3. Häll på vatten, buljong och lagerblad, koka i ca 10 minuter eller tills linserna är mjuka.
4. Smaka av med salt och peppar. Servera med bröd. Soppan räcker till fler än 4 portioner och går bra att frysa in.