Middag - Dag fjorton
Middag Klockan 17:45
Kikärtsbiffar med zucchini och turkiskyoghurt (10 % fetthalt). Isbergssallad med röd paprika och körsbärstomater. Två glas vatten.
Kikärtsbiffar med zucchini och turkiskyoghurt (10 % fetthalt). Isbergssallad med röd paprika och körsbärstomater. Två glas vatten.
Första gången jag provade att göra detta receptet. Jag säger bara "WOW"! Det var jättegott! Går snabbt oxå (ca 15 min). Det enda som tar lång tid är kikärtorna som ska blötläggas tolv timmar och sedan kokas på svag värme i en timme. Men sedan går det undan :)
Ingredienser
1 st vitlöksklyfta(or)
1 burk(ar) kikärtor (2,5 dl)
Ca en halv gul lök
1 msk citronsaft
1 st zucchini
4 msk mjöl
2 st ägg
1 tsk salt
1 krm peppar
Spiskummin efter smak o tycke
Chili
Chiliflingor
Mexican spice krydda
smör
Tillagning
1. Finhacka vitlöken.
2. Skölj och mixa kikärterna tillsammans med citronsaften. Riv zucchinin.
3. Blanda kikärtssmeten med zucchini, lök, vitlök och tillsätt ägg, mjöl och kryddor.
4. Stek på medelvärme tills biffarna blir gyllenbruna.
Kommentarer
Trackback