Recept - Mustig grytstek


Ingredienser


1Kg benfritt nötkött
5-6 dl vatten
2 köttbuljongtärningar
2 lagerblad
1/2 msk mejram
5-6 svartpepparkorn
1 1/2 msk vinäger
4 msk tomatpur'e
1 msk kinesisk soja
1-2 pressade vitlöksklyftor
1 morot
50 g rotselleri
300 g smålök
2 msk vetemjöl + 3 msk vatten
1 dl grädde

Gör så här;

1. Koka upp vatten, buljongtärningar, kryddor, vinäger, tomatpuré, soja och vitlök. Andvänd en kastrull där köttet precis får plats.
2. Skala morot,selleri och lök. Skär morot, selleri och en av lökarna i bitar. Lägg detta i buljongen tillsammans med köttet.
3. Låt köttet koka under lock på svag värme tills det är mört cirka 1 1/4 timme.
4. Låt kött och lök ligga i kokspadet under lock i 15 minuter.ta upp,
5. Sila kokspadet och tryck gärna rotsakerna genom sil ner i spadet, då behövs i regel mindre mjölmängd.
6. Koka upp 4 dl av kokspadet. Blanda ut vetemjölet i det kalla vattnet och tillsätt. Låt allt koka upp under omrörning och koka 4 min.
Smaksätt med kryddoroch grädde.
7. Skär upp köttet.Häll över lite sås över. Servera med fresten av såsen separat med lök, kokta potatis och grönsaker.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0