Bloggpaus

Efter många funderingar har jag bestämt mig för att ta en paus från den här bloggen. Jag vet inte hur lång paus det blir eller om jag lägger ner bloggen helt och hållet. Behöver detta på grund av hälsoskäl. Titta in här lite då och då så får vi se om jag kommer tillbaka. Förhoppningsvis blir jag inte borta så länge. Ha det bra alla ni som har följt denna blogg. Ta hand om er!

http://modeblogg.adnic.com/wp-content/uploads/2008/07/bloggpaus.jpg


Bild lånad av: http://modeblogg.adnic.com/wp-content/uploads/2008/07/bloggpaus.jpg

Träning - Dag 55

Träning:

  • 50 min squash


Godsaker - Dag 55

GB glass med krossad choklad  blev det efter maten :) Glass är lika gott vilken årstid det än är. Den lilla biten var den jag tog i dag ;)



Recept - Rullader med getostfyllning

 

Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader. Fördela svartpeppar, havssalt, timjan och bre osten över lövbiffen och forma till rullader och förslut dem med hjälp av tandpetare. Placera rulladerna på högkant i en lätt inoljad ugnsform. Lägg i grönsaker du gillar.


Tillaga i ugnen ca 10-15 minuter.

Middag - Dag 55

Middag Klockan 18:30
Lövbiff-rullader med getostfyllning och ugnsbakad röd paprika. Lergryta: Potatis, lök, majs, chaminjoner, morötter. Sås gjorde på turkiskyoghurt, stark sås och vitlök. Dekoration: Mynta.


Dricka - Dag 55

Skulle till att prova lite cherry-cola! Blev ett halvt glas.


Lunch - Dag 55

Lunch Klockan 13:00
En hembakad morotsfralla med philadelphia-ost med smak av salladslök och svartpeppar samt keso med röd paprika och mynta. En halv stark ungersk ölkorv. En smoothie gjord på mellanmjölk, jordgubbar och banan

.

Frukost - Dag 55

Frukost Klockan 09:00
En skål med naturell yoghurt (0,5 % fetthalt) med krossade linfrön, dinkelflingor, pumpakärnor. En halv blodgrapefrukt.


Vägning - Dag 55

Vet inte riktigt hur det gick till. Men så här är det väl om man ska lita på vågen. Vet inte vad jag ska tycka. Vill ju egentligen inte gå ner mer i vikt. Men har gjort det ändå utan att anstränga mig. Har bara ätit min mat och inte ens tränat speciellt mycket. Kanske är det i det sistnämnda det ligger - att jag har förlorat muskelmassa. Borde skaffa en sådan där våg som både mäter BMI, kroppsfett, kroppsvätska och muskelmassa. Då kanske man får reda på sanningen om sin kropp. Hur som helst. Vill inte gå ner mer nu. Så får försöka träna upp min muskelmassa igen.


Träning - Dag 54

Träning:
  • 30 min core bestående av tio moment:
  1. grundlyft, repetioner 20
  2. stusslyft, repetioner 20
  3. dubbel-lyft, repetioner 20
  4. växelvis sidvridning, repetioner 20
  5. knälyft med bensträckning, repetioner 20
  6. cykling, repetioner 20
  7. tådoppning, repetioner 20
  8. magmuskel-cirklar, repetioner 20
  9. böjda knälyft, repetioner 20
  10. sträckta benlyft, repetioner 20
http://gfx.aftonbladet-cdn.se/multimedia/archive/00068/HALSA-04s10-core4-ab_68925w.jpg
Bild lånad av: http://gfx.aftonbladet-cdn.se/multimedia/archive/00068/HALSA-04s10-core4-ab_68925w.jpg

Middag - Dag 54

Middag Klockan 19:00
Lasagn i lergryta. Till det isbergssallad, ärtor, tomat.



Recept - Morotsfrallor


Ingredienser:

  • 1 pkt (50 g) jäst för söta degar
  • 50 g smör
  • 5 dl vatten
  • 1 ½ tsk salt
  • 1 dl hirsflingor
  • 1 dl solrosfrön
  • ½ dl linfrön
  • 4 dl rivna morötter
  • 3 dl grahamsmjöl
  • 6-8 dl vetemjöl special

Gör så här:

Smula jästen i en degbunke. Smält smör i en kastrull. Tillsätt vatten rör om och värm till 37 grader. Häll lite grann över jästen och rör tills den är upplöst. Tillsätt resten av degvätskan.

Rör ner salt, vetekli, solrosfrön och linfrön. Skala och riv morötter på rivjärn eller i matberedare. Rör ner de rivna morötterna. Rör ner grahamsmjöl. Tillsätt sedan lite i taget av vetemjölet och kör till en deg, gärna med elvisp utrustad med degkrokar. Tillsätt så pass mycket mjöl att degen släpper bunkens kanter och känns smidig och inte så kletig.

Strö lite mjöl över degen och låt jäsa under bakduk 30 minuter.

Ta upp degen på en mjölad bänk och knåda degen med lite vetemjöl så jäsbubblorna trycks ut och så att degen blir formbar och inte kletig. Dela degen i 2 delar. Knåda varje del till en avlång deg. Dela i 12 bitar och forma varje del till en rund boll och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Gör likadant med den andra delen så att det totalt blir 24 bullar. Man kan också göra 2 st limpor istället för bullar.

Låt jäsa under bakduk ca 20 minuter.

Grädda bullarna mitt i ugnen i 18-20 minuter i 225 grader. Limporna gräddas i undre delen av ugnen i 175 grader i ca 35 minuter.

Låt svalna på galler under bakduk.

Mellanmål - Dag 54

Har bakat bröd så nu måste jag ju testa :) Receptet kommer i nästa inlägg.

Mellanmål Klockan 15:00
1½ morotsfralla med ost.


Lunch - Dag 54

Lunch Klockan 12:20
Lergryta: Kyckling, potatis, chaminjoner, lök, majs, rotselleri, morötter. Till det currysås.



Frukost - Dag 54

Frukost Klockan 09:00
En skål med naturell yoghurt (0,5% fetthalt) med hirsflingor, krossade linfön, solroskärnor och banan.


Träning - Dag 53

Träning:

  • 1h rask promenad

Godsaker - Dag 53

Godsaker framåt kvällen.
Säkert nästan 1hg lösgodis.

Recept - Mustig grytstek


Ingredienser


1Kg benfritt nötkött
5-6 dl vatten
2 köttbuljongtärningar
2 lagerblad
1/2 msk mejram
5-6 svartpepparkorn
1 1/2 msk vinäger
4 msk tomatpur'e
1 msk kinesisk soja
1-2 pressade vitlöksklyftor
1 morot
50 g rotselleri
300 g smålök
2 msk vetemjöl + 3 msk vatten
1 dl grädde

Gör så här;

1. Koka upp vatten, buljongtärningar, kryddor, vinäger, tomatpuré, soja och vitlök. Andvänd en kastrull där köttet precis får plats.
2. Skala morot,selleri och lök. Skär morot, selleri och en av lökarna i bitar. Lägg detta i buljongen tillsammans med köttet.
3. Låt köttet koka under lock på svag värme tills det är mört cirka 1 1/4 timme.
4. Låt kött och lök ligga i kokspadet under lock i 15 minuter.ta upp,
5. Sila kokspadet och tryck gärna rotsakerna genom sil ner i spadet, då behövs i regel mindre mjölmängd.
6. Koka upp 4 dl av kokspadet. Blanda ut vetemjölet i det kalla vattnet och tillsätt. Låt allt koka upp under omrörning och koka 4 min.
Smaksätt med kryddoroch grädde.
7. Skär upp köttet.Häll över lite sås över. Servera med fresten av såsen separat med lök, kokta potatis och grönsaker.

Middag - Dag 53

Middag Klockan 19:00
Mustig grytstek med potatis och vinbärsgelé.



Receptet kommer i nästa inlägg. Definitivt en av mina favoriter, så egentligen vill jag hålla det hemligt ;)


Lunch - Dag 53

Lunch Klockan 14:30
En röd pölsa med ett halvt korvbröd, senap, ketchup.

Mellanmål - Dag 53

Mellanmål klockan 13:00
En smoothie gjord på mellanmjölk, jordgubbar, banan.

Frukost - Dag 53

Frukost Klockan 10:00
Ett knäckebröd med keso och röd paprika.

Träning - Dag 52

Träning:

  • 1½ h rask promenad

RSS 2.0