Middag - Dag 25

Middag Klockan 17:30
Chili con carne - cannellonibönor, kidneybönor, köttfärs, krossade tomater, lök, paprika, kryddor. Isbergssallad. Två hembakade grovt och fiberrikt bröd med ost (28 % fetthalt) och gourmeskinka (perssons). Tre glas vatten.


Lunch - Dag 25

Lunch Klockan 14:30
Tre kikärtsbiffar med zucchini och ett glas mild vaniljyoghurt (0,5%).




Vet att det inte blev någon stor lunch idag, men det beror på att jag ska äta middag om bara någon timme. Åt ju ingenting till lunch igår och det resulterade till att jag mådde jättedåligt framåt klockan 01:00. Så tänkte att det var bäst att jag fick i mig lite mer idag. Ber om ursäkt för att det blir mycket samma mat hela tiden just nu. Har det tyvärr rätt stressigt så blir mest bara rester eller mer snabblagad mat. Jag hoppas dock snart att saker lugnar ner sig. Hoppas ni står ut med min blogg så länge ;)

Frukost - Dag 25

Frukost Klockan 07:45
En skål med naturell yoghurt och banan, krossade linfrön, fiberberikade havregryn. Ett glas vatten.



Träning - Dag 24

* 45 min rask promenad
* Magövningar 15 min



http://www.marcuswestberg.se/wp-content/uploads/2008/02/stegraknare.png



Kvällsmål - Dag 24

Kvällsmål Klockan 20:30
Fruktsallad - Melon, röda och gröna vindruvor, banan, päron, ananas, mandariner. Provade även lite glass - smakerna äppel&kanel samt skogsbär.


http://www.matdagboken.se/UserFiles/Image/fruktsallad.jpg

Middag - Dag 24

Middag klockan 17:15
Oxgryta med fullkornscouscous, morötter, champinjoner, äpple och brysselkål. Två hembakade grovt och fiberrikt bröd med ost (28 % fetthalt) och gourmeskinka (perssons). Tre glas vatten.



Frukost - Dag 24

Frukost Klockan 07:45
En skål med naturell yoghurt och banan, krossade linfrön, fiberberikade havregryn. Ett glas vatten.






Kom precis hem från jobbet. Var inte direkt hungrig men tänkte att det är lika bra att man får i sig någonting. Nu blir det ju ingen mat förrän middag framåt eftermiddagen precis innan jag sticker till jobbet. Blir lite annorlunda rutiner nu. Svårt att hinna med plugg och träning dessa dagar när man jobbar så mycket. Funderade på att prova på att ge mig ut att springa nu på morgonen när jag kom hem. Men det är fortfarande för mörkt. Blev i alla fall en promenad, men jag dokumenterar träningen imorgon istället så får vi se vad jag hinner med. Nu ska jag kanske försöka sova några timmar.

Ha en bra dag! :)

Träning - Dag 23

Hann inte med speciellt mycket träning. Dagen bestod mest av att resa hem och sedan sova några timmar innan det var dags att dra till jobbet.

* 30 min rask promenad.


http://img4.cookinglight.com/i/2006/04/FL-FitWalk-0604p36-m.jpg


Kvällsmål - Dag 23

Blev inte så jättemycket mer mat. Är den typen av jobb där man inte gör sig av med så mycket energi.

Kvällsmål Klockan 22:00
En varma koppen (svampsoppa).


http://www.matservice.se/bilder/sma/7322550036142.jpg

Middag - Dag 23

Middag Klockan 17:30
Chili con carne - cannellonibönor, kidneybönor, köttfärs, krossade tomater, lök, paprika, kryddor. Isbergssallad. Två hembakade grovt och fiberrikt bröd med ost (28 % fetthalt) och gourmeskinka (perssons). Tre glas vatten.





Nu ska jag iväg och jobba nattpass i 12 timmar. Vet inte riktigt om det kommer bli något mer ätande eller inte, men har tagit med mig chilicorncarne, kikärtsbiffar och varma koppen ifall att :) Uppdaterar imon bitti om nattens mat och dagens träning.


Lunch - Dag 23

Lunch Klockan 12:00
Två kiwi. Ett knäckebröd med fetaost (10% fetthalt) och röd paprika. Ett knäckebröd med kaviar, isbergssallad och röd paprika. En kopp grönt te.



Frukost - Dag 23

Frukost Klockan 07:15
En portion havre & quinoa - gröt med lite gojibär. Två glas vatten.


Dag 21 & Dag 22

Hejsan! Nu är jag tillbaka! Haft en supertrevlig liten åktur iväg till folk och hälsat på. Har dock kanske inte levt så hälsosamt som jag önskat men tyvärr tycks vanorna alltid ändras när man åker hem till andra :P Man får ta seden dit man kommer helt enkelt. Orkar inte dela upp allt i olika inlägg och kategorier tyvärr utan får ta och lägga in allt i samma. Hoppas att det ska vara okej.

Dag 21, Frukost Klockan 11:00
Grov köpefralla med ost, skinka och diverse grönsaker. En Brämhults nypressad apelsinjuice.

 

Dag 21, "Lunch" Klockan 15:00

Lite lakrisrem. Och en näve blandat naturgodis (för det mesta den osockrade typen av nötter, men även en del av det mer onyttiga).

 

Dag 21, Middag Klockan 18:00

Lövbiff med klyftpotatis och tzatziki. Tre glas vatten.

 

Dag 21, Kvällsmål Klockan 20:00

Mer naturgodis plus några gräddmandlar samt ett glas apelsinjuice (bravo).

 

Träning:

Orkar inte skriva ut exakta övningar, men träning av magen i 15 min.

 

Dag 22, Frukost Klockan 10:30

En skål med mild vaniljyoghurt (0,5% fetthalt) och ett glas apelsinjuice (bravo).

 

Dag 22, Lunch Klockan 12:30

Makaroner och köttfärsås.

 

Dag 22, Fika Klockan 16:15

Blåbärspaj med vaniljsås.

 

 

Dag 22, Middag Klockan 20:00

Kyckling/bacon-gratäng med bulgur, isbergssallad, tomat, gurka, majs och morötter. Sammanlagt under kvällen 8 glas vatten, två glas vitt vin, ett glas rött vin.

 

 

Dag 22, Efterrätt Klockan 20:50

Apelsinris.

 

Blev ca fyra godisbitar och fem "chilichips"(?) framåt kvällen.

 

Ingen träning under dagen.

 

Så som  i förstår - en mycket trevlig "helg", men inte så nyttig :P Får se om jag kan rädda upp det hela under veckan. Kommer dock bli svårt när jag jobbar så mycket natt nu. Men det fixar vi. Några som har några bra tips på nattmat?

 

 


Dag 21

Tre veckor har gått sedan jag började med bloggen. Vikten har inte rört sig så mycket. Väger idag 56,7 kg. En allt som allt viktnedgång på 2 kg. Men har även minskat till 70 cm runt smalaste stället på midjan och förlorat cirka två cm från bredaste delen på magen. Så länge det går åt rätt håll är jag nöjd :) Kommer åka bort ett tag och vet inte om jag kommer ha möjlighet att uppdatera i dagarna, men ska göra mitt bästa för det. Ses och hörs!


Träning - Dag 20

Har varit på möte angående träningen på Nordic Club. Verkar vara ett bra och trevligt ställe. Killen jag pratade med höll dock på och pratade om medlemskap hela tiden och lade inte alls vikten vid det intensivprogrammet som jag ville köra. Men när jag frågade fick jag veta mer om det också. Som sagt, allt verkar bra. Jag har dock inte råd med kostnaden. Medlemskapet kostar över 300 kr i månaden (plus en uppstartsavgift på 500kr) och intensivprogrammet MINSKA med egen personlig tränare (då att man gjorde egen hemma träning, inte tillsammans med PTn) skulle kosta strax under femtusen. Egentligen ett bra pris men fortfarande inga pengar jag äger. Blir till att fortsätta med egen träning samt enstaka squashpass och eventuellt några gruppträningspass via studentträning. Jag håller på att tillsammans med några kompisar starta upp en dansgrupp där vi ska göra koreografi och sådant tillsammans. Så vi får väl se om vi får igenom det - blir det lite mer konditionstränings på det sättet oxå :)

Dagens träning:

* 45 min rask promenad.
* Raka chrunches, 30 repetitioner.

* 20 "rullningar" med ab wheel.
* Höftlyft, 20 repetitioner.
* Biceps, 20 upprepningar med två stycken 2,5 kg hantlar.
* Triceps, 30 upprepningar med två stycken 1,5 kg hantlar.
* Axlar (flaxa med armarna), 15 upprepningar med två stycken 1,5 kg hantlar.
* L-benlyft, 20 repetitioner.
* Sidolyft, 20 repetioner på varje sida.
* Sneda chrunches med kombinerad cykling, 20 repetitioner.


http://www.muscles.se/wp-content/uploads/2007/10/styrketraning-och-brostcanc.gif

Middag - Dag 20

Middag Klockan 19:30
Linssoppa - Gjord på röda linser, lök, morötter, curry med bladspenat och en bit fetaost. Kikärtsbiffar med zuccini (orkade dock bara äta fyra av dem sex kikärtsbiffarna ni ser på bilden). Till det isbergssallad, röd paprika, alfalfagroddar, brysselkål, ärtor. Två glas vatten.


Lunch - Dag 20

Lunch Klockan 13:00
Tonfisksallad - Fullkornspasta, ärtor, majs, isbergssallad, baby bladspenat, tomat, kikärtor, fetaost, oliver, tonfisk, alfalfagroddar, rödlök, citron, röd paprika, ägg. En hembakad macka (grovt&fullkorn) med keso (4 % fetthalt), röd paprika och baby bladspenat. Två glas vatten.



Frukost - Dag 20

Förlåt för sen uppdatering. Haft en hektisk dag :p

Frukost Klockan 08:45
Två kiwi. En skål med naturell yoghurt (0,5% fetthalt) med krossade linfrön och fiberberikade havregryn. Två glas vatten.



Träning - obefintligt

Tänkte träna jättemkt, men har haft plugg och jobb emellan 09-22:30. Så hann inte riktigt med det... Blev i alla fall en rask promenad på 30 min och 15 repetioner biceps. Bättre förhoppningsvis imon. Tanken är föreläsning på förmiddagen, squash-träning vid lunch, sedan träffa PT, handla presenter, gå till tjejjouren för jobb. Nu ska jag sova riktigt gott! Godnatt!


http://media.collegepublisher.com/media/paper889/stills/l8i9fgf4.jpg


Mellanmål - Dag 19

Kvällsmål klockan 22:30
En skål med naturell yoghurt (0,5 % fetthalt) med russin och solroskärnor. En hembakad macka (grovt&fullkorn) med keso (4 % fetthalt).

Middag - Dag 19

Middag Klockan 16:30
Oxgryta med fullkornscouscous, morötter, champinjoner, äpple, baby bladspenat och alfalfagroddar. Två glas citronvatten.


Lunch - Dag 19

Lunch Klockan 12:30
Tonfisksallad - Fullkornspasta, ärtor, majs, isbergssallad, baby bladspenat, tomat, kikärtor, fetaost, oliver, tonfisk, alfalfagroddar, rödlök, citron, röd paprika, ägg. Två glas vatten.


Frukost - Dag 19

Frukost Klockan 08:45
En skiva hembakat grovt & fiberrikt bröd med vitlöks/timjan ost (oxå hemgjord, på naturell yoghurt, 0.5% fetthalt) med röd paprika och bladspenat. En skål naturell yoghurt med en kiwi, krossade linfrön samt fiberberikat havregryn. Ett glas vatten.



Grovt & Fiberrikt bröd




Brödet jag bakade idag. Var dags då brödet jag gjorde senast precis tog slut.

Recept:

50 g jäst
1 liter vatten
2 dl solroskärnor
1 dl sesamfrön
1 dl linfrön
2 dl fiberberikat havregryn
2 dl grahamsmjöl
salt
1 ½ liter vetemjöl


Sätt ugnen på 190-200 grader. Rör ut jästen i ljummet vatten. Tillsätt solroskärnor, linfrön, sesamfrön, havregryn, grahamsmjöl och salt. Tillsätt vetemjöl tills degen är fast. Låt den jäsa i 30-45 min. Knåda degen ordentligt och forma den. Lägg ner den i två brödformar. Låt brödet efterjäsa i 1-1 ½ timme. Grädda i ca 50 min.

Träning - Dag 18

Verkligen inte mycket till träning idag. Men har suttit och pluggat hela dagen och gjort en massa andra mer viktiga saker: pratat i telefon, städat, tvättat, bakat muffins (sista dagen på ett av jobben imon så tänkte bjuda arbetskamraterna på något gott - ja, jag slickade skålen!), gjort ost och bakat bröd.

Träning:

* 30 min rask promenad.
* Raka chrunches, 30 repetioner.
* Triceps, 15 upprepningar med två stycken 1,5 kg hantlar.
* L-benlyft, 10 repetitioner.

http://gfx.aftonbladet-cdn.se/multimedia/archive/00059/tr_na_lugnt__59492w.jpg


Middag - Dag 18

Middag Klockan 18:50
Tonfisksallad - Fullkornspasta, ärtor, majs, isbergssallad, baby bladspenat, tomat, kikärtor, fetaost, oliver, tonfisk, alfalfagroddar, rödlök, citron, röd paprika, ägg. Två glas vatten. Ett glas naturell yoghurt (0,5 % fetthalt) dirket efter maten.


Mellanmål - Dag 18

Mellanmål klockan 15:30
Ett grönt äpple.


Lunch - Dag 18

Lunch Klockan 12:30
Linssoppa - Gjord på röda linser, lök, morötter, curry. Bladspenat, körsbärstomat, dill, mynta. Ett glas vatten.


Frukost - Dag 18

Vem hade kunnat tro det? Jag avslöjar inte vikten idag, utan ni får vänta tills på onsdag. Kan säga som så att jag har stått stilla rätt mycket i vikt de senaste dagarna så trodde att gårdagens godis skulle öka på min vikt. Men nej. Jag gick faktiskt ner lite ytterligare :) Spännande. Nåväl. Inget revolutionerande än på vågen, men hoppas inom en snar framtid.

Frukost Klockan 10:00
En portion Havre&quinoa-gröt med russin. Två glas vatten.



Träning - Dag 17

Känner att jag verkligen inte gjort träning som motsvarar mitt energi-intag idag. Nåväl. Det finns alltid dagar man kan göra bättre ifrån sig. Man är aldrig "körd" bara för att man har haft en "dålig" dag :)

Blev cirka en timmes styrketräning idag. Blir inte att jag skriver ut de exakta övningarna idag då jag har följt två träningsdvd:er som jag har här hemma. Inte jättebra, men lite småtrevligt så där då och då. Träning for dummies heter dem. Väldigt mycket nybörjar nivå. Så det passar mig väl bra just nu :) Har inte varit speciellt vältränad på länge nu. Men dit kommer vi väl ;)



Kvällsmål - Dag 17

Kvällsmål Klockan 21:00
Resterna från dagens middag.

.... Dag 17

Avatar var fantastisk!! Älskade filmen. Vore riktigt coolt att se den 3D. Kände att jag skulle klara att hålla mig borta från allt onyttigt som kan höra bio till. Det gick bra fram tills älsklingen föreslog att vi gick in på ett visst ställe. 13 godisbitar av blandade sorter samt en liten slurk coco cola. Tack och lov att det är lördag så mår jag lite bättre angående det. Men känns ändå surt.


http://www.nordqvist.cc/wp-content/uploads/2008/09/godis.jpg

Middag - Dag 17

Tidig Middag Klockan 15:50
Tandoorikryddad torskfilé med fullkornsbulgur, raita, bladspenat, ärtor, broccoli och morötter. Ett glas med vatten.




Hann tyvärr bara äta hälften. Är tvungen att pysa nu. Ska in till stan och gå på bio :) Får fortsätt med ätandet när jag kommer hem :P

Mellanmål - Dag 17

Akut chokladbehov!!!

Klockan 14:00
En bit (20g) mörk choklad (70 %) med mint.

http://gfx.aftonbladet.se/multimedia/archive/00245/NYHETER-11s14chokla_245678w.jpg

Tur att det inte var så här mkt choklad (bild hämtad från google). Jag har blivit lite bättre på att stoppa mig själv :)


Lunch - Dag 17

Lunch Klockan 12:30
Linssoppa - Gjord på röda linser, lök, morötter, curry. Bladspenat, körsbärstomat, dill, mynta. Ett glas vatten.


Frukost - Dag 17

Frukost Klockan 09:40
En sesam - & trekornsbulle delad i två med keso (4% fetthalt) och röd paprika. En skål med naturell yoghurt (0.5 % fetthalt) med en kiwi och krossade linfrön.Baby bladspenat och alfalfagroddar. Ett glas vatten.


Träning - Dag 16

* Raka chrunches, 30 repetioner.
* 30 "rullningar" med ab wheel.
* Höftlyft, 30 repetioner.
* Biceps, 30 upprepningar med två stycken 2,5 kg hantlar.
* Triceps, 30 upprepningar med två stycken 1,5 kg hantlar.
* Push-ups (under bord), 10 repetioner.
* L-benlyft, 30 repetitioner.
* Sidolyft, 20 repetioner på varje sida.

http://www.traningochviktminskning.com/wp-content/uploads/2009/02/fitness1.jpg


Kvällsté - Dag 16

Kvällsté Klockan 22:00
Grönt te.






Tyckte nyss att min mage såg lite mindre ut idag (trots glassen). Så här kommer en bild på den, så får väl ni uttala er om den är mindre/större än för en vecka sedan. Om ni undrar över de svaga märkena så är det från byxorna :p Bilden till vänster är från dag sju och högra från nu ikväll. Magen är ju iofs fotograferad lite olika eftersom den högra verkar "längre".  Svårt att fotografera i exakt samma vinkel varje gång. Men jag vet inte. Tycker man kan ana en liten skillnad iaf?



__

Dag 7----------------------Dag 16

Personlig tränare?

Fick ett telefonsamtal tidigare ikväll från Nordic Club som jag pratade om igår. Ska dit på tisdag och prata lite. Får se hur deras träningsmetoder ser ut, kostnader och så vidare. Hoppas att det ska vara något billigt och effektivt :p Men det vågar man väl knappast hoppas på. Ska bli spännande i alla fall och jag hoppas på att det ska bli ett givande möte :)



http://www.bastad.nordicclub.se/ftp_root/erbjuder/viktminskning_242.jpg


Mellanmål - Dag 16

Efterrätt Direkt efter middagen
Vaniljglass med vit choklad- och nougatchokladsås.



Hehe! Inte så mycket glass dock, men mer än lite behövs inte egentligen om man ska vara ärlig mot sig själv :)

Middag - Dag 16

Haha! Tyckte att matbilderna blev väldigt tråkiga!! Upptäckte mitt i maten att jag glömde lägga dit bladspenaten ;P Så den får ni inte se på bild. Receptet är från Gordon Ramsay och det blev supergott! Är en brittisk variant på en indisk maträtt. Dem som känner mig vet att jag älskar stark indisk mat :) Detta var oxå gott, men lite mildare i smaken. Kommer jag nog göra många fler gånger :D Skulle dock egentligen haft hälleflundra men fick inte tag på det så det fick bli torsk istället. Det blev supergott ändå :)

Middag Klockan 18:40
Tandoorikryddad torskfilé med potatis, raita, bladspenat och paprika. Tre glas med mineralvatten, citrus.





Här kommer receptet som är tagen från denna länken:
http://www.foodtvblog.com/2007/06/18/gordon-ramsay-tandoori-spiced-halibut-with-cucumber/

Tandoori spiced halibut fillets with cucumber

Ingredients

4 Servings

  • 4 halibut fillets, about 150g each, skinned
  • 1 tbsp tandoori or hot madras curry paste
  • 1 tbsp olive oil
  • 1 tsp caster sugar
  • 2 cucumbers, peeled
  • 150g tub natural yogurt
  • Handful of mint leaves, chopped
  • Squeeze of lime juice
  • 1–2 tbsp vegetable oil
  • 100g baby leaf spinach
  • Tandoori curry paste
    Makes 75ml

  • 1 tsp cumin seeds
  • 1 tsp coriander seeds
  • 2 tsp garam masala
  • 2 tbsp sweet paprika
  • 1 tsp hot chilli powder
  • Juice of ½ a lemon
  • 2 tbsp groundnut oil
  • 1 tsp salt
  • ½ tsp turmeric
  • 1 tbsp tomato puree
  • 3 garlic cloves, crushed
  • Large knob of fresh root ginger, finely grated
  • Sautéed potatoes with turmeric and black mustard seeds

  • 6 medium potatoes, peeled (King Edwards or Maris Piper)
  • 2 tbsp olive oil
  • ½ tsp turmeric
  • Salt and pepper
  • 1 tsp black mustard seeds
  • Knob of butter

  • Method For the tandoori paste, toast the cumin and coriander seeds in a frying pan until fragrant. Tip into a pestle and mortar and grind into a powder. Mix in all the other ingredients and stir until you have a smooth paste. Heat the oven to 200°C/Gas 6. Place the halibut fillets on a plate. Mix the curry paste with the olive oil and sugar. Add all but 3–4 tbsp of the yogurt and stir well. Coat the halibut fillets with the spiced yogurt mixture and set aside.

    Cut the cucumbers lengthways, using a swivel vegetable peeler, into long wide strips, avoiding the seeds in the middle. Mix with the 3–4 tbsp yogurt and chopped mint and lime juice to taste.

    Heat an ovenproof pan over a medium-high heat and add the vegetable oil. When hot, place the halibut fillets in the pan, scraping off and reserving the excess marinade. Sear for 1–1 1/2 minutes each side until golden brown.

    Spoon the reserved marinade over the fish and place the pan in the oven for a few minutes to finish cooking the fish. Transfer to warm plates and drizzle over the pan juices. Scatter the spinach leaves around the fish and serve with the cucumber salad.

    Cut the potatoes into 1 cm thick slices. Boil in salted water for 6 minutes until just tender. Drain well then pat dry between sheets of kitchen paper.

    Heat the oil in a large sauté pan over high heat. Add the potato slices and sprinkle over the turmeric. Toss to coat in the turmeric then season with salt and pepper. Fry for about 3 minutes on each side until lightly golden.

    Sprinkle over the mustard seeds then add the butter. Sauté for another 1-2 minutes, tossing and turning the potatoes, until golden and crisp at the edges. Serve immediately.




    Smaklig måltid!! :D



    Lunch - Dag 16

    Hungrig hungrig hungrig! Varit och vandrat kring stan 4ever! Glömde bort busstiden och kom hem lagom till en halvtaskig (god, men inte så mycket mat) sen lunch.


    Lunch Klockan 14:30
    En sesam - & trekornsbulle delad i två med ägg, en liten klick citronmajonäs, kaviar, isbergssallad, röd paprika, gurka och dill. Tre glas mineralvatten, citrus.



    Frukost - Dag 16

    Frukost Klockan 07:45
    En portion Havre&quinoa-gröt med russin. Två glas vatten.



    Träning - Dag femton

    Dagens träning:


    * 45 min squash
    * Raka chrunches, 20 repetioner.
    * Höftlyft, 20 repetioner.
    * Biceps, 15 upprepningar med två stycken 2,5 kg hantlar.
    * Triceps, 15 upprepningar med två stycken 1,5 kg hantlar.


    Fick hem en lapp från Nordic Club i brevlådan. Har inte tränat med dem innan, men de sökte folk till ett individuellt 8 veckors intensivprogram för dem som önskar gå ner i vikt. Är det någon som vet om dem är bra? Jag gjorde en intresseanmälan i alla fall. Men det var begränsat med platser så vi får väl se om de hör av sig. Hade varit kul att få en PT (personlig tränare). :)

    Sen fick jag hem papper från vårruset också. Har sprunget nu de senaste åren (5 km). Dock inte senaste året (då promenaderade jag i rask takt i stället. Var sjuk så ville inte anstränga mig för mycket). Brukar köra det ihop med en kompis, men tror inte att vi kommer kunna göra det tillsammans i år. Får se om jag hittar någon annan i stan som har lust att köra det med mig :) Är en rätt rolig tillställning, eller vad tycker ni? Har ni provat det? Ska ni springa det i år?


    http://toolbox.svenskidrott.se/Downloads/27781/pics/v%C3%A5rruset_07.jpg

    Mellanmål - Dag femton

    Gillar inte att äta så sent men är alltid så hungrig när jag kommer hem från jobbet...

    Kvällsmål Klockan 23:00
    En skål med naturell yoghurt (0,5 %) med lite banan, russin och solrosfrön.


    MIddag - Dag femton

    Middag Klockan 17:15
    Fullkornspasta med köttfärsås med fetaost och lite turkiskyoghurt (10 %). Röd paprika, körsbärstomater, baby bladspenat, isbergsallad, kikärtor.



    Lunch - Dag femton

    Lunch Klockan 14:10
    Ett glas med naturell yoghurt (0.5 % fetthalt) med krossade linfrön och solrosfrön. En kiwi, alfalfagroddar, paprika samt en kikärtsbiff med zucchini.




    Alfalfagroddar är rika på proteiner och vitamin C, K, B2, B12 och E-vitamin. Har alla viktiga mineraler. :)

    Frukost - Dag femton


    Frukost Klockan 10:00
    En sesam - & trekornsbulle delad i två med getost (10% fetthalt) och körsbärstomat samt leverpastej och inlagd gurka. En skål med naturell yoghurt (0.5 % fetthalt) med lite banan, krossade linfrön och fiberberikade havregryn. En kiwi. Två glas vatten.


    Mellanmål - Dag fjorton

    Hemkommen från jobb o sugen på något..

    Kvällsfika Klockan 23:00
    En bit (20g) mörk choklad (70 %) med mint.


    Blev inte mkt till träning idag alls... Ska bättra mig, men har haft en stressad dag.

    Middag - Dag fjorton

    Middag Klockan 17:45
    Kikärtsbiffar med zucchini och turkiskyoghurt (10 % fetthalt). Isbergssallad med röd paprika och körsbärstomater. Två glas vatten.



    Första gången jag provade att göra detta receptet. Jag säger bara "WOW"! Det var jättegott! Går snabbt oxå (ca 15 min). Det enda som tar lång tid är kikärtorna som ska blötläggas tolv timmar och sedan kokas på svag värme i en timme. Men sedan går det undan :)

    Ingredienser

    1 st vitlöksklyfta(or)

    1 burk(ar) kikärtor (2,5 dl)

    Ca en halv gul lök

    1 msk citronsaft

    1 st zucchini

    4 msk mjöl

    2 st ägg

    1 tsk salt

    1 krm peppar

    Spiskummin efter smak o tycke

    Chili

    Chiliflingor

    Mexican spice krydda

    smör

     

    Tillagning

    1. Finhacka vitlöken.

    2. Skölj och mixa kikärterna tillsammans med citronsaften. Riv zucchinin.

    3. Blanda kikärtssmeten med zucchini, lök, vitlök och tillsätt ägg, mjöl och kryddor.

    4. Stek på medelvärme tills biffarna blir gyllenbruna.




    Lunch - Dag fjorton

    Lunch Klockan 15.00
    En portion med mannagrynsgröt och kanel.


    Frukost - Dag fjorton

    Frukost Klockan 11:00
    En sesam - & trekornsbulle delad i två med keso (4% fetthalt) och röd paprika samt leverpastej och inlagd gurka. En skål med naturell yoghurt (0.5 % fetthalt) med lite banan, krossade linfrön och fiberberikade havregryn. Två kiwi. Två glas vatten.


    Dag fjorton

    Vikten visade idag 57 kg. Det innebär en viktnedgång på 1,7 kg sedan dag noll. Innerst inne hade jag nog hoppats på några hektogram till. Men med tanke på hur mycket kanelbullar och "fet" mat jag ändå har ätit (med inte jättemkt träning) så är det ändå fantastiskt att jag har gått ner nästan ett halvt kilo på den här senaste veckan. Midjemåttet stor dock på det samma (71 cm) så tyckte inte det var någon större vits med att fotografera magen idag. Nu börjar "en ny vecka" och förhoppningsvis ska jag lyckas med att gå ner iaf ett halvt kilo till på den tiden. Men det återstår att se :) Händer det inte så är det helt okej ändå. Jag lever gott och har all tid i världen :) Baby step, baby step!

    http://www.carpeleo.se/images/ga_ner_i_vikt_viktminskning_coachens_tips.jpg

    Träning - Dag tretton

    1 ½ timmes rask promenad.

    Var riktigt trevligt. Passade på att ta med mig en kompis, vilket gör det hela mycket roligare ;)

    Middag - Dag tretton

    Jag säger bara: Mmmmmmmmmmmmmm! Vem behöver gå på restaurang när man kan göra så god o billig mat hemma.

    Middag Klockan 19:50

    Plankstek: Fransyska från nöt, duchessepotatis, chilibearnaisesås (där var det faktiskt fusk med pulver - provade att göra från grunden men den blev inte så bra), körsbärstomater, sparris, chaminjoner, persilja. Två glas vatten.




    Här är länken till det receptet jag använde:

    http://www.recept.nu/1.273924/per_morberg/varmratter/kott/per_morbergs_plankstek_med_grillade_tomater

    Lunch - Dag tretton

    Lunch Klockan 15:45
    Ett delat äpple med en bit getost (10 % fetthalt). En smoothie gjord på jordgubbar, blåbär och mellanmjölk (1,5 % fetthalt). Ett glas vatten.


    Fråga

    Jag har undrat över en sak länge och kanske är det någon av mina läsare som sitter inne med svaret? Jag, och många andra i min omgivning, tycker att jag ser proportionerlig ut "med kurvorna på rätt ställe" (om man nu ska uttrycka sig så). Men när jag ska till en skräddare eller försäljare som ska bedömma vad jag passar i för storlek så blir det alltid fel. Skräddaren gör alltid plagget alldeles för stort första gången och försäljaren bryr sig aldrig om när jag hävdar att jag har mindre än vad hon/han föreslår. Efter mycket om och men provar jag det föreslagna plagget. För att förklara skillnaden i hur stor min kropp faktiskt är och vad försäljaren tror att den är: Ska prova ett par byxor som försäljaren tror ska passa perfekt - de åker direkt ner till golvet! Så stora är de!

    Så min fråga är: Hur är det möjligt att min kropp kan se så mycket större ut än vad den är? Var blir det fel någonstans? Några tankar?


    Känns inte som att min kropp passar in i någon av deras storleksmallar.

     


    Dagens sanning

    Jag hatar thinspo, jag hatar pro-ana/mia, jag hatar bantning och andra former av destruktivt beteende.

    Jag vill inte befatta mig med något av ovanstående och är någon av er här för att hitta det har ni kommit fel. Ovanstående är ingen lösningen på problemet. Jag vill visa att man kan äta helt normalt och riktigt mycket och ändå gå ner med överflödes kilon. Man ska må bra i sig själv. Ha en balans i sitt liv. Känner att jag är tvungen att skriva detta inlägg ifall budskapet skulle gå förlorat någonstans på vägen.

    Tack för ordet!

    Frukost - Dag tretton

    Sen frukost Klockan 12:00
    En sesam - & trekornsbulle delad i två med keso (4% fetthalt) och röd paprika samt leverpastej och inlagd gurka. En skål med naturell yoghurt (0.5 % fetthalt) med lite banan, krossade linfrön och fiberberikade havregryn. En kiwi. Två glas vatten.


    Träning - Dag tolv

    Lite över en timmes rask promenad.

    http://smultron.files.wordpress.com/2009/05/ute-och-promenera1.jpg


    Mellanmål - dag tolv

    Fika med tjejerna efter plugget:

    Fika klockan 15:00
    Ett glas färskpressad apelsinjuice.

    http://www.hermelinhandels.se/rwdx/images/VASO-ZUMO-AF2_komp.jpg

    Hade väldigt bråttom innan jag skulle iväg på möte så hann tyvärr inte med någon ordentlig middag... är lite sur över det... Att missa ett mål kan sabba vikten rätt mycket. Min åsikt är att det är bättre att äta en välkomponerad måltid för mycket än en för lite... men men. Man kan inte lyckas jämnt.


    Mellanmål Klockan 16:00
    En skål med mild vaniljyoghurt (0,5 % fetthalt).


    Kvällsfika på mötet Klockan 18:30
    Två mörka frallor med ost och paprika. Två glas vatten.


    Kvällsfika Klockan 21:00
    Fyra hembakade kanelbullar.

    Lunch - Dag tolv

    Lunch Klockan 12:00
    Linssoppa - Gjord på röda linser, lök, morötter, curry. En sesam - & trekornsbulle delad i två med keso (4% fetthalt) och röd paprika samt leverpastej och inlagd gurka. Två glas vatten.


    Frukost - Dag tolv

    Hann tyvärr inte ta någon bild innan jag åt.

    Frukost Klockan 09:00
    En skål med naturell yoghurt (0,5 % fetthalt) och krossade linfrön. En halv blodgrapefrukt.

    Träning - dag elva

    Dagens träning:

    * Raka chrunches, 50 repetitioner.
    * 50 "full chrunches".
    * L-benlyft (eller har ni något bättre namn för övningen?), 50 repetitioner. Man ligger på magen, lyfter upp benen så att man ligger som ett L, sen sakta ta ner benen utan att låta fötterna nudda golvet och upprepa.

    * Rygglyft, 30 repetitioner.

    Inte så mkt träning idag heller. Men jag är av den principen att lite träningen om dagen är bättre än ingen träning alls :)


    http://2.bp.blogspot.com/_nGtmQM7Rdkk/R6ZFTZcUgVI/AAAAAAAACDk/cu1jmbZSrj8/s400/Tr%C3%A4nar1.jpg

    Middag - Dag elva

    Middag Klockan 18:00
    Fiskgryta med paprika och champinjoner. Till det fullkornscouscous, ärtor och ett knippe dill. Två glas vatten.





    Tips! Använd gärna fullkornsprodukter så ofta du kan. Bättre för hälsan, man blir mättare snabbare och orkar hålla sig alert längre. Personligen tycker jag även att det är godare. Dessutom innehåller ärtor mycket fibrer som håller magen i "trim".

    Och som jag lovat mina läsare ska jag försöka bättra mig med att skriva ut recept :p Receptet som kommer här nedan är för fyra personer. Jag har mest använt det som mall och höftat rätt mycket samt bytt ut en del varor mot sådana jag gillar bättre. Det är bara att göra lite som man själv känner för :)


    Ingredienser:

    1 st gul lök(ar)

    10 st champinjoner

    1 msk smör

    1,5 msk vetemjöl

    3 dl fiskbuljong

    1 dl matlagningsgrädde

    1 msk helkornssenap

    10 cm purjolök(ar)

    1 tsk dragon 500 gram fiskfilé(er), sej, kolja eller hoki

    1 dl mjölk

    salt

    peppar

    1 msk senap grovkornig

    Tillagning (tar ca 30 min)

    1. Skala och hacka löken och skiva champinjonerna. Bryn dem i smör i en vid kastrull. Pudra över mjölet. Häll på buljong och matlagningsgrädde och låt koka ihop i ett par minuter.

    2. Blanda i senap och dragon. Tvätta och strimla purjolöken och blanda ner den i grytan.

    3. Skär fisken i tärningar och lägg ner dem i grytan. Låt grytan puttra i 2-3 minuter tills fisken är klar.

    4. Smaka av med salt och peppar.



    Lunch - Dag elva

    Lunch Klockan 15:00
    En portion havre- & quinoagröt med mixade jordgubbar. Två glas vatten.



    Haha! Jordgubbarna ser mer ut som konserverade tomater!! Det hade varit något det ;)

    Mellanmål - dag elva

    Mellanmål Klockan 12:30
    En halv blodgrapefrukt. Ett glas Otlay havredryck med chokladsmak.




    Nu är havredrycken äntligen slut :D Så nu ser ni antagligen den inte här igen på ett tag :p

    Frukost - Dag elva

    Frukost Klockan 11:00
    En sesam - & trekornsbulle delad i två med keso (4% fetthalt) och paprika samt leverpastej och inlagd gurka. Ett salladsblad. En skål med naturell yoghurt (0.5 % fetthalt) med lite banan, krossade linfrön och solrosfrön. Ett glas citronvatten.


    Träning - dag tio

    Vill börja med att säga "hej" till alla nya läsare som har hittat hit :) Jätteroligt! Hoppas ni ska gilla bloggen :D

    Träningen igår (försökte lägga upp inlägget igår men blogg.se bråkade) blev inte så mycket:

    * Raka chrunches, 15 repetitioner.
    * 15 "full chrunches".
    *
    Triceps, 15 upprepningar med två stycken 1,5 kg hantlar.
    *
    Biceps, 15 upprepningar med två stycken 2,5 kg hantlar.
    *
    Höftlyft, 15 repetitioner.

    Kvällsfika - dag 10

    Mellanmål Klockan 18
    En skål med mild vanilj yoghurt (3 % fetthalt).


    Har blivit en hel del bakande idag så en del kanelbullar slank ner :)

    Fika Klockan 19
    Fyra (rätt små) hembakade kanelbullar. Ett halvt glas Oatly med chokladsmak.


    Middag - Dag tio

    Middag Klockan 16:00
    Linssoppa - Gjord på röda linser, lök, morötter, curry. Garnering: En bit getost och lite färsk dill. Två glas citronvatten.


    Dricka - Dag tio

    Dricka Klockan 14:30
    Ett glas Oatly Havredryck med chokladsmak.


    Om ni undrar varför det blir så mkt drickande av denna drycken så är det för att jag blev sugen på den häromdagen. Och även om jag inte vill dricka den längre så går den snart ut och jag vill inte bara hälla bort pengar i vasken :p Så en fråga om snålhet :D

    Frukost - dag tio

    Sen Frukost Klockan 12:30
    En sesam - & trekornsbulle delad i två med keso (4% fetthalt) och paprika samt leverpastej och inlagd gurka. Ett salladsblad. En skål med naturell yoghurt (0.5 % fetthalt) med lite banan, krossade linfrön och solrosfrön. Ett glas citronvatten.


    Bakning

    Tjo! En sak som jag tycker är riktigt roligt att göra är att baka. Både kakor och bröd. Det sistnämnda är ju suveränt då det både blir godare, billigare och nyttigare att göra själv. Har precis blivit klar med mina kalljästa sesam- & trekornsbullar. Tänkte att jag skulle dela med mig av receptet.

    Ca 18 stycken bullar räcker det till:

    30 g jäst
    1 dl vatten
    1/2 l lättfil
    1 msk salt
    1 dl sesamfrön
    2 dl grahamsmjöl
    1 dl vetekross
    1 dl linfrön
    1 dl rågsikt
    6 dl (360 g) vetemjöl

    Rör ut jästen i ljummet vatten, tillsätt lättfil, salt, sesamfrön och grahamsmjöl. Dela degen i två lika stora delar. Tillsätt vetekross, linfrön & rågsikt till den ena delen, vetemjöl till den andra. Knåda båda degerna färdiga med vetemjöl men de ska fortfarande vara klibbiga. Låt dem stå kallt över natten. Knåda degen nästa morgon med mjöl på bordet och forma det till bullar. Låt dem jäsa under bakduk i 20 min. Pensla med ägg och strö över sesamfrön. Grädda i 15 min vid 200 grader.


    Träning - Dag nio

    Ska erkänna att jag har börjat känna mig rätt lat med träningen. Hade tänkt göra så mkt mer än vad jag gjort (som vanligt). Men dagens träning iaf:

    * 45 min squash.

    http://squash.westsoft.eu/images/squash_racket.jpg

    Middag - Dag nio

    Middag Klockan 19:00
    Oxgryta med hasselbackpotatis, morötter, champinjoner, äpple, rödvinbärsgelé, grönsallad och paprika. Två glas citronvatten.



    Orkade inte få till en bra bild :p Den där blixten blir för mkt ibland asså... ;)

    Dryck/mellanmål - dag nio

    Dryck/Mellanmål Klockan 17:30
    Ett glas Oatly Havredryck med chokladsmak.


    Lunch - Dag nio

    Lunch Klockan 12:50

    Linssoppa - Gjord på röda linser, lök, morötter, curry. Garnering: En bit getost och lite färsk dill. Två glas citronvatten.


    Det bästa är att en portion bara kostar cirka tre kronor - billigt, mättande, nyttigt! & snabbt att laga. Går dessutom alldeles utmärkt att frysa in. Så nu har jag gjort storkok ;)

    Här är receptet:

    Linssoppa

    ca  15  minuter

     

    2 msk

    olja

    2 st

    gul lök(ar)

    3 dl

    röda linser

    1 msk

    curry

    4 st

    morot/morötter

    2 tärning(ar)

    grönsaksbuljongtärning(ar)

    1,7 l

    vatten

    salt

    peppar

    1 st

    lagerblad

    Tillagning

    1. Skala och strimla morötterna fint. Skala, finhacka och fräs lök och strimlade morötter tillsammans med curry i oljan.
    2. Skölj linserna och tillsätt dem.
    3. Häll på vatten, buljong och lagerblad, koka i ca 10 minuter eller tills linserna är mjuka.
    4. Smaka av med salt och peppar. Servera med bröd. Soppan räcker till fler än 4 portioner och går bra att frysa in.


    Frukost - Dag nio

    Frukost Klockan 09:45
    Ett glas med naturell yoghurt (0,5 % fetthalt), några bitar banan, krossade linfrön. Ett knäckebröd med leverpastej och inlagd gurka. En halv röd grapefrukt. Ett glas citronvatten.


    Träning - dag åtta

    Träning:

    * 45 min squash.

    * 25 "rullningar" ab wheel.


    http://www.wynghs.co.za/sport/sport2009/squash http://www.walkerswarehouse.com/images/newproducts/ab-wheel.jpg

    Middag och kvällsmål - Dag åtta

    Middag Klockan 17:00
    Lax i hummersås. Till det fullkornsbulgur, gröna bönor, dill och röd stenbitsrom. Två glas citronvatten.








    Kvällsmål Klockan 19
    En banan. Ett glas vatten.

    http://www.axevalla.net/~axelan/img/rotation_test/banan.jpg

    Dricka Den 14e jan

    Dricka/Mellanmål Klockan 14:30
    Ett halvt glas Oatly Havredryck med chokladsmak.




    Lunch - Dag åtta!

    Lite rester från gårdagens middag.

    Lunch Klockan 13:00
    Lergryta: Kyckling, potatis, morötter, majs, lök + massa goda kryddor. Till det en kall tandoorisås gjord på turkiskyoghurt (10 % fetthalt), lime och tandoorikrydda. Lite baby baldspenat och röd paprika vid sidan. Ett glas citronvatten.


    Fika - den 14e jan

    Hemkommen från träning o handlande. Min sambo kände för att ta hem semlor vilket jag hade svårt att tacka nej till. Men jag åt i alla fall inte upp hela utan jag tycks ha lärt mig att sätta stopp.

    Fika Klockan 12:30
    Cirka en halv semla (kanske lite mer).


    Frukost - Dag åtta

    Hejsan!

    Tänker från o med idag bara väga mig en gång i veckan. Första veckan var mest bara för att se hur kroppen reagerade på kost o träning. Men nu vet jag det :p så vi får se nästa onsdag hur utvecklingen ter sig.


    Frukost Klockan 09:45
    En skål med naturell yoghurt (0,5 % fetthalt), några bitar banan, krossade linfrön, fiberberikade havregryn. Ett knäckebröd med leverpastej (25 % fetthalt) och inlagd gurka. Ett knäckebröd med keso (4% fetthalt) och röd paprika samt baby bladspenat. Ett glas citronvatten.

     

    Nu ska jag iväg och träna squash! ;)


    Träning - Dag sju

    Idag körde jag hårt på squash :D riktigt kul, fast lyckades dock få en blåsa på handen.

    Träning:

    * En timme squash.

    * 30 min rask promenad.

    Middag - Den 13e jan

    Aaaah vad jag hade längtat efter middag!!! Har ätit alldeles för lite i jämförelse till energi jag gjort mig av med via träning. Mycket dåligt av mig, men ibland är jag dålig på att planera. Planering är A och O. Det var gott med mat nu vill jag lova!

    Middag Klockan 19:00

    Lergryta: Kyckling, potatis, morötter, majs, lök + massa goda kryddor. Till det en kall tandoorisås gjord på turkiskyoghurt (10 % fetthalt), lime och tandoorikrydda. Lite baby baldspenat och röd paprika vid sidan. Tre glas citronvatten.


     

    Ser nu att kycklingen ser lite bränd ut på första bilden :p Ville bara säga att den inte var det utan det är bara marineringen som är väldigt mörk.

    Lergryta är en väldigt bra och fiffig grej som gör att man kan laga både köttet, potatisen, grönsakerna, och ibland såsen, tillsammans. Man slänger ihop allt - vilket går jättesnabbt - och så in med det i ugnen i 1-2h, sen är det färdigt! Och det blir lika supergott varje gång. Dessutom är det nyttigt då man inte behöver använda sig av något fett alls.


    Dag 7 - Mellanmål

    Dröjer lite väl länge till middagen så blev efterrätt före middagen :p Så jag kallar det väl mellanmål ;)

     

    Mellanmål Klockan 17:00

    Jordgubbar med grädde (36 % fetthalt).

     

     

    Lade det i en kakform så att det skulle bli lite mer "bakelse"- känsla över det hela :p


    Den 13e - Lunch

    Lunch Klockan 14:45
    Ett delat grönt äpple med en bit getost (10 % fetthalt). En smoothie gjord på jordgubbar, blåbär och mellanmjölk (1,5% fetthalt).


    Dag 7 - Frukost

    Sen frukost Klockan 11:00
    En skål med naturell yoghurt (0,5 % fetthalt), några bitar banan, krossade linfrön, fiberberikade havregryn. Ett knäckebröd med leverpastej (25 % fetthalt) och inlagd gurka. En halv blodgrapefrukt. Ett glas citronvatten.


    Dag 7 - Sanningens ögonblick

    Idag har det gått en vecka från dag noll. Vågen tycks ha bestämt sig för att stanna på siffran 57,4 kg för tillfället. Så en viktnedgång på 1.3 kg. Faktiskt bättre än förväntat så jag är nöjd :) Dock har vi en lång väg kvar innan målvikten är nådd. Har mätt midjemåttet oxå och det står på 71 cm. Så en centimeter är förlorad. Alltid något :) Kom på att jag egentligen borde mätta min största del på magen oxå, men tänkte inte på detta dag noll. Får kanske lägga in det måttet i morgon eller nåt. Men ja, det var mitt resultat och till det några bilder:




    Kan nog inte säga att det syns någon större förändring än, men den dagen kommer kanske.


    Dag 6

    Hej kära bloggläsare!

    Förlåt för dålig uppdatering idag. Har haft en superstressig dag med inte en sekund ledigt mellan klockan 06 fram tills nu... Så hann tyvärr inte med att varken väga mig eller att fotografera den mesta av maten som jag har ätit idag. Men så här blev min mat o träningsdag iaf:


    Frukost Klockan 07:30
    En skål med naturell yoghurt (0,5 % fetthalt), några bitar banan, krossade linfrön, fiberberikade havregryn. Ett knäckebröd med keso (4 % fetthalt) och röd paprika. En halv blodgrapefrukt. Två glas citronvatten.




    Lunch Klockan 11:30
    Liten fullkorns-sub med skagenröra, grönsallad, tomat, gurkar, citron, dill. Bulgursallad med ruccola, fetaost, rödlök, tomat, lite vitlöksdressing. En mineralvatten citron (33 cl).


    Middag Klockan 17:05
    Köttfärsås med fetaost (rester från förrgår) med baby bladspenat. Ett glas naturell yoghurt (0,5 %). Två glas citronvatten.


    Mellanmål Klockan 19:00
    En satsumas. Ett glas vatten.


    Träning idag har det inte riktigt funnits plats för det, men 30 min rask promenad fick jag ändå in :)


    Bättre dag imorgon får det bli med både mat o träning :)

    Träning - dag fem

    Träningen idag bestod huvudsakligen av min älskade sport - squash. En härlig racketsport som är en otroligt bra kardioträning. Då den är mycket konditionkrävande så resultar den i väldigt hög fettförbränning.

     

    Idag bokade vi inte någon tid och det råkade bara finnas plats för oss i en halvtimme. Men det var nog en lämplig början på squashen tror jag :) Så...

    30 min squash.

     

     

    http://www.titansport.co.uk/images/squash%20girl.jpg


    Middag - Den 11e jan

    Middag på sushibar tillsammans med min älskade sambo :) Längtar fortfarande tills jag får en chans att ta med min kompis M (du vet vem du är ;p ). Kanske nästa gång du är i stan?

    Middag Klockan 18:15
    Sushi - Shaké Kama: 10 laxnigiri, 1 ål nigiri, 1 tonfisknigiri, wasabi, soya, ingefära. En flaska (33cl) mineralvatten citron.



    Sushi är tyvärr inte det nyttigaste som finns i hela världen - även om många tror det. Fisken och tillbehören är nyttiga, men riset döljer en hel del raffinerat socker. Men även om det är så tycker jag inte att man ska utesluta saker man gillar - det gäller bara att hålla det måttligt.

    Mellanmål - dag fem

    Misskalkylering av när middagen skulle ske. Håller mig uppe med:

    Mellanmål Klockan 17:00
    Lite gojibär.



    Mellanmål - Den 11 jan

    Mellanmål Klockan 14:30
    Ett delat grönt äpple med en bit getost (10% fetthalt). Ett glas citronvatten.

    Syndigt gott, men ändå inte det direkt värsta man kan äta ;) Som ni säkert märker lägger jag stor vikt vid att fortfarande äta sådant som jag tycker är gott. Att vara nyttig betyder inte att allt smakar blä :p

    Dag fem! Frukost

    Vågen idag visade 57.4 kg. Så från dag noll en "viktnedgång" på 1.3 kg.



    Frukost Klockan 10:30
    En skål med naturell yoghurt (0,5 % fetthalt), några bitar banan, krossade linfrön, fiberberikade havregryn. Ett knäckebröd med keso (4 % fetthalt) och röd & gul paprika. Lite baby bladspenat .Två skivor kalkon. Två glas citronvatten.


    Ser verkligen fram emot frukostarna varje morgon. Frukost är gott! :) Känner dock att jag måste försöka förnya mig lite. Variation är viktigt men det är svårt att ändra på saker man gillar.

    Träning - den 10e jan

    Har fokuserat lite grann på magen idag och följt den magtäningen jag hittade hos aftonbladet. Jag följde hänvisningarna för nybörjarna:

    1. RAKA CRUNCHES

    mage2

    A: Ligg på rygg på underlaget. Låt benen vara lätt böjda och ha fötterna i golvet. Lägg händerna på låren. Om du vill kan du rulla ihop en handduk och lägga i svanken, vilket kan göra övningen mer effektiv. Försök se till så att korsryggen har kontakt med underlaget. Lyft sakta upp överkroppen, låt händerna löpa utmed låren upp mot knäna. Har du svårt att slappna av i nacken låt huvudet vila i dina händer i stället.

    B: Gå så högt du kan utan att ryggens nedre del släpper från underlaget, rulla sakta kota för kota tillbaka till utgångsläget. Dra in magen genom hela rörelsen.

     

    Nybörjare: 15 repetitioner, 2 set.

    För den vana: 15 repetitioner, 3 set.


    2. SNEDA CRUNCHES

    mage1

    A: Ligg på golvet. Ha benen lätt böjda och fötterna i underlaget. Låt huvudet vila i dina händer. Lyft din överkropp rakt upp, övergå sedan direkt till en vridning den åt ena hållet.

    B: Gå så högt du orkar och se till att du strävar med axeln snett uppåt. Håll där en kort stund och återgå till utgångsläget igen. Dra in magen genom hela rörelsen.

     

    Nybörjare: 12-15 repetitioner åt varje sida, 2 set.

    För den vana: 15 repetitioner åt varje sida, 3 set.


    4. SIDOLYFT

    mage3

    A: Kom ner och ligg på vänster sida av kroppen. Lägg i vänster underarm i golvet. Är du nybörjare så böj det vänstra benet och placera vänster fot bakom kroppen och ha höger ben rakt. Är du van, ha båda benen utsträckta. Lyft upp kroppen mot taket.

    B: Sträva uppåt genom att trycka till från midjan. Håll där uppe en kort stund, sänk sedan ner kroppen mot golvet utan att lägga dig ner helt och börja om igen.

     

    Nybörjare: 12 repetitioner, med ena benet böjt. 2 set.

    För den vana: 8-10 repetitioner med sträckta ben. 2 set. Stanna efter sista övningen i det högsta läget och håll i 10 sekunder.


    4. PLANKAN

    mage4

    A: Lägg dig på mage. Ta stöd med underarmarna mot golvet, gå upp på knäna och håll ryggen rak. Du ska ha en rak linje från axeln, via höften ner till knä. Dra in "naveln mot ryggraden" och håll där.

    B: Är du van kommer du upp på fötterna och håller. Vill du utmana ännu mer så sträck ut en arm i sidan en kort stund.

     

    Nybörjare: Gå upp på knän, håll där i cirka 30 sekunder. 2 repetitioner. När du sedan känner dig mogen kom upp på fötter en kort stund.

    För den vana: Upp på fötter i cirka 30 sekunder. Sträck eventuellt ut en arm åt gången. 2 repetitioner.


    Du behöver:

    Ett mjukt underlag att ligga på. Om du vill kan du även använda en ihoprullad handduk att lägga under korsryggen i första övningen.

    Tips:

    Många vill ha plattare mage, det hjälper inte bara att träna styrka för magmusklerna. Du måste konditionsträna också, man kan inte punktförbränna fett utan det är en allsidig konditionsträning som gäller.

    Belöningen:

    Du får en stark mage. Tillsammans med ryggträning blir bålen - kroppens viktiga kärna - uthållig, vilket hjälper i vardagen. En plattare och mer vältränad mage brukar också uppskattas.


    Jag vill även säga att stretching är jätteviktigt! Jag värmer nästan alltid upp och avslutar med lite stretching, även om jag inte skriver upp det här. ;)

    Middag - Dag fyra

    Middag Klockan 17:00
    Fullkornspasta med köttfärsås med fetaost och lite turkiskyoghurt (10 %). Röd & gul paprika, zucchini, baby bladspenat, tomat. Tre glas citronvatten.


    Lunch - Dag fyra!

    Lunch Klockan 13:45
    Ett mjukkokt ägg. En bit broccoli. Kallrökt lax. Två glas citronvatten.



    Broccoli är rik på C-vitamin och många andra vitaminer och mineraler. Den innehåller antioxiderande ämnen som kan förebygga allvarliga sjukdomar. Den kallas ibland för Kungen av grönsaker. Det rekommenderas att man äter en portion broccoli om dagen. Tyvärr så tillhör den grönsaken inte mina absoluta favoriter, men mycket handlar om vana och jag ska försöka lägga in den mer i min kost. För mig lämpar den sig nog mer att lägga in i de här mindre målen, då jag tycker broccoli är så mättande att jag nästan inte orkar äta upp det andra som finns på tallriken.

    Lax är nyttig då den är rik på proteiner, innehåller lite kolhydrater och är fettsnål. Mycket av det fett som finns är nyttigt fleromättat.

    Ägg är en bra källa till vitaminer så som D, E, selen, folat och även mineraler.

    Dag fyra! Frukost

    Vågen idag visade 57.6 kg. Så från dag noll en "viktnedgång" 1.1 kg. Jag är fortfarande lite förvånad att siffran kryper neråt, men antar att det är bra.

    Frukost Klockan 10:30
    En skål med naturell yoghurt (0,5 % fetthalt), några bitar banan, krossade linfrön, fiberberikade havregryn. Ett knäckebröd med keso (4 % fetthalt) och röd & gul paprika. Lite baby bladspenat .Två skivor kalkon. Två glas citronvatten.


    Träning - 9e jan

    Lite armar & axlar:
    Triceps, 15 upprepningar med två stycken 1,5 kg hantlar.
    Axlar (flaxa med armarna), 15 upprepningar med två stycken 1,5 kg hantlar.
    Axelpress med rotationer, 15 upprepningar med två stycken 1,5 kg hantlar.
    Chin-ups (under bord), 10 repetitioner.
    Biceps,
    15 upprepningar med två stycken 2,5 kg hantlar.


    Lite rumpa/ben:
    Diagonallyft på knäna, 15 repetitioner med vristvikter (1 kg).
    Diagonallyft, 15 repetitioner med vristvikter (1 kg).
    Utfall åt sidan, 10 repititioner.
    Höftlyft, 15 repetitioner

    Lite mage:
    10 "full chrunches".
    20 "rullningar" med ab wheel.

    Lite kondition:
    30 min rask promenad.
    5 min hopprep.


    Tips!!! Även lite träning gör stor nytta om man gör det till en vana! :) Och kom ihåg att konditionsträning är bra för både hjärtat och förbränningen, men styrketräningen gör att förbränningen håller i sig under större delen av dagen :)

    http://sverigesingel.se/traning.jpg


    Kvällsfika den 9e jan

    Kvällsfika Klockan 19:00
    En liten bit (10g) mörk choklad (70 %) med mint. En kopp grönt te.


    Middag - Dag tre

    Åååh så gott! :)

    Middag Klockan 18:00
    Spenatpaj med kallrökt lax - En potatis, färsk spenat, kallrökt lax, lite fetaost, turkiskyoghurt (10% fetthalt), ägg, tomat, kryddor. Tre glas citronvatten.



    Supergott och nyttigt! :) Jag är egentligen inte så mycket för pajer. Kom på att jag istället för onyttigt pajskal kunde mosa ut en kokt potatis istället :) Sedan lägger man bara på hackad spenat, skär upp laxen i strimlor o lägger på tillsammans med gräslök, dill och fetaost. Blanda ihop lite turkiskyoghurt med lite ägg (blev typ ett halvt till denna) och vitpeppar, örtkryddor o salt. Dekorera med lite tomatskivor. In i nedre delen av ugnen i 225 grader i ca 30 min.

    Och spenat kommer vi väl ihåg från när vi var små att det är supernyttigt ;) Kända exempel på det är ju vår älskade POPEYE the Sailor - Karl-Alfred :D

    Dag tre! Dagens mellanmål/Lunch

    Mellanmål/Lunch Klockan 15:00
    Tonfisksallad - Tonfisk, kidneybönor, ärtor, majs, pressad lime och en liten bit fetaost. Två glas citronvatten.



    Obs! Snodd bild från gårdagen ;)

    Dag tre! Mellanmål

    Mellanmål Klockan 13:00

    Smoothie gjord av jordgubbar, mango, blåbär, mellanmjölk (1,5 % fetthalt).

     

    Jordgubbar innehåller rikligt av C-vitamin, antioxidanter, folat och flera andra näringsämnen. Mango är ovanligt rik på betakaroten och är också en god källa till C-vitamin och kalium. Blåbär är rika på antioxidanter, vitaminer, mineraler och annat nyttigt. Studier finns som pekar på att blåbär kan skydda hjärnan och kanske stärka minnet.

     

    Jag använder aldrig socker i mina smoothies. Använder faktiskt det väldigt sällan (bara om jag bakar kaka). Tycker att det är totalt onödigt. Bären och frukten innehåller tillräckligt mycket sådant fast på naturlig väg. Och det är mycket godare.

    Bon Appétit!

     

     


    Dag tre!!! Frukost

    "Viktnedgången" fortsätter. Jag är lite förvånad. Egentligen väntar jag bara på att den dagen kommer då vågen antingen inte har förändrats eller att jag till och med har "gått upp i vikt". Med tanke på att jag föredrar styrketräning framför kondition för tillfället borde också resultera till en viktökning då muskler väger mer än fett. Idag visade vågen 57,8 kg!! :) Från dag noll är detta en "viktnedgång" på 0.9 kg. Ska bli väldigt intressant att se vad jag väger på onsdag den 13e januari. Då har det gått en vecka från dag noll. Kanske är det även dags att mäta med måttbandet samt fotografera magen lite grann.

    Frukost Klockan 09:30

    En skål med naturell yoghurt (0,5 % fetthalt), några bitar banan, krossade linfrön, fiberberikade havregryn. Ett knäckebröd med keso (4 % fetthalt) och röd & gul paprika. Två skivor kalkon. Ett löskokt ägg. Ett glas citronvatten.



    Den 8e jan - Träning

    Dagens träning

    Lite armar:
    Biceps, 20 upprepningar med två stycken 2,5 kg hantlar.
    Axlar, 30 upprepningar med två stycken 1,5 kg hantlar.
    Triceps, 15 upprepningar med två stycken 1,5 kg hantlar.


    Lite mage:
    10 "full chrunches".
    25 "rullningar" med ab wheel.

    Lite kondition:
    45 min rask promenad.
    5 min hopprep.

    Lite rumpa:
    30 st utfall.

    Personligen älskar jag min rumpa. Det finns inget bättre än stora rumpor! Svårt att lägga upp bilder dock ;) Om ni klickar på bilderna blir rumpan ÄNNU större ;p


    Men att träna den lite grann för att hålla kvar en fin form på den skadar ju inte :) Tyvärr har jag rätt svårt för att träna baken och benen då mina knän ställer till en hel del bekymmer (har en typ av sjukdom som gör att det mesta gör ont). But.... I like big butts ;)

     


    Den 8e jan - Middag och Fredagsmys

    Middagen idag blev lite rester från i onsdags. Rester kan vara livräddaren ibland! Dagar som man inte annars orkar eller ha tid att laga mat. Därför brukar jag rätt ofta göra storkok och dylikt. Naturligtvis får man ju räkna med att maten förlorar en del av sin näring då den måste värmas upp ännu en gång utöver tillagningstillfället. Dock anser jag detta vara att föredra framför de andra alternativen - att köpa någon färdigrätt, halvfabrikat eller att inte äta alls. Inga bra alternativ :p Med den tidspressen som jag lever under så älskar jag helt enkelt storkok :D

    Middag Klockan 18:00
    En skål med paneng (thailändsk kycklinggryta med röd curry och kokosmjölk) och gul och röd paprika. Till detta en lika stor skål med ärtor och minimorötter. Tre glas citronvatten. Dirket efter middagen tog jag även ett halvt glas (ca  1 dl) naturell yoghurt (0,5 % fetthalt).



    Morötter är rika på karoten som bl a förebygger försämrad syn och hjärt-kärlsjukdomar.

    Nu är det dags för fredagsmys!

    Kvällsfika Klockan 19:00
    En liten bit (10g) mörk choklad (70 %) med mint. En kopp grönt te.



    Det är viktigt att unna sig saker, men om man nu ändå gillar de "nyttigare" alternativen kan man ju välja dem :) Mörk choklad förbättrar cirkulationen, förebygger hjärt- och kärlsjukdomar och innehåller antioxidanter, vitaminer och mineraler. Så välj gärna choklad med minst 70 % kakao.

    Den 8e jan - Måltid

    Jaha! Vet inte riktigt vad det är lämpligt att kalla detta målet vid denna tidpunkt. Middag ska jag ha senare ikväll och det här var lite för stort för att kallas mellanmål så... några förslag? :)

    Klockan 15:00
    Tonfisksallad - Tonfisk, kidneybönor, zucchini, ärtor, majs, pressad lime och en liten bit fetaost.
    Två glas citronvatten.




    Kidneybönor är rika på protein, fibrer och mineraler. Ärtorna innehåller en hel del fibrer, vitaminer och mineraler. De är även särskilt rika på B-vitaminer, karoten och en relativt stor mängd kostfibrer. Tonfisken är rik på proteiner (ca 25%) och Omega 3-fetter. Kan vara bra att veta ;)

    Dag två! Frukost/Lunch = Brunch på en fredag

    Hejsan!! Otroligt sen frukost idag måste jag säga! Anledningen till det är att jag har slitit med min deadlinen i plugget hela morgonen och således inte har haft tid att äta. Naturligtvis handlar allting om att "ta sig tid", men jag gjorde helt enkelt inte det idag. Även om det inte är något som jag rekommenderar.

    Försöker väga mig vid ungefär samma tid på morgonen - så kring klockan 08:00 (+/- 2 timmar kanske). Väger mig som sagt mest för skojs skull. Kom ihåg att dessa närmaste dagar inte kan ses som faktiskt viktnedgång. Men trots det blev jag lite glad när vågen visade 58.0 kg! Det innebär att jag sedan dag noll sammanlagt har gått ner 0.7 kg! enligt vågen vill säga... Sådant där går inte att lita på, det mesta handlar antagligen om vätska och oregelbundna mattider.

    Angående min önskan om att ligga närmre den lägsta gränsen för normalvikten på BMI skalan. Det handlar huvudsakligen om hälsa. Forskning visar att ju lägre ner i det normala BMI-området man befinner sig desto mindre risk för cancer. Det som räknas som den lägre delen av området är BMI 21-23. Idag står mitt BMI på 23.2.

    Frukost/Lunch Klockan 12:00

    Ett hårdkokt ägg. En skål med naturell yoghurt (0,5 % fetthalt), jordgubbar, krossade linfrön och fiberberikade havregryn. Ett knäckebröd med keso (4% fetthalt) och röd paprika. Två skivor kalkon. En halv banan. Två glas citronvatten.



    Krossade linfrön är gott och nyttigt då man får i sig omega 3. Är dem inte krossade är det mer bra för tarmsystemet. Men överkonsumera inte linfrön då det kan ha en giftig effekt på kroppen. Livsmedelsverket rekommenderar ett intag av 1-2 matskedar linfrö om dagen.

    Kalcium, som återfinns i mjölkprodukter, är också bra för att minska kroppens upptagande av fett. Men tänk på att det gärna ska vara magra mejeriprodukter (något som jag generellt struntar i dock då jag inte är rädd för lite fett ;))

    Förövrigt: Försök att ha en så varierad frukost som möjligt med många olika delkomponenter (ett tips som ska försöka följas vid varje måltid). Försök att få frukosten att motsvara cirka 25% av ditt dagliga näringsintag. Ät frukost som en kung, lunch som en prins och middag som en kyrkoråtta.


    Träning - 7e jan

    Kommer nog dröja innan den riktiga träningen sätter igång. Men några minuter om dagen får jag väl försöka lägga i alla fall =)

    - 45 min rask promenad (svårare än vad det låter som nu när det är en hel del snö att pulsa i).

    - 30 "rullningar" med abwheel.

    - 20 "full chrunches".

    http://fredrikthorin.files.wordpress.com/2009/06/traning.jpg


    Den 7e januari - Seeeen middag!

    Okej! Måste säga att detta är inte något som brukar förekomma! Middagen blev otroligt sen då jag satt alldeles för länge på bibblan idag. Trodde verkligen inte att jag skulle sitta så länge, men men.

    Middag Klockan 21:40

    Ugnstekt pangasius-ryggfilé med röd paprika, zucchini, rödlök och vitlök. Några bitar fetaost. Efter fisken tog jag även ett halvt glas naturell yoghurt (0,5 % fetthalt). Tre glas citronvatten.

    En väldigt enkel, god och nyttig rätt som man kan slänga på lite vad man känner för. Jag smörjer bara en ugnsfast portionsform med lite olivolja och en pressad vitlöksklyfta. Sedan lägger jag i fiskfilén, kryddar med salt och vitpeppar, strör över önskade hackade grönsaker och sätter in i ugnen på 200 grader i ca 20-25 min. Färdigt!

     

    Om ni undrar varför jag tar lite naturell yoghurt efter måltiden så är det nästan något utav en vana som jag har börjat med. Inbillar mig att min mage lugnar ner sig lite, eller något :)

     


    "Mellanmål" och Lunch den 7e januari

    Hade tänkt varit duktig och ätit en riktig lunch vid tolv innan jag drog iväg till plugget. Men jag fortfarande inte hungrig. Så det blev till att äta här istället. Sitter på bibblan nu.


    "Mellanmål" Klockan 14:00.
    Gojibär - x-antal.


    Nyttigt värre!! :D


    Lunch Klockan 15:45
    En "köpemacka" av ljust bröd med ost, sallad och paprika. Mineralvatten 50 cl.

    Fick bara ont i magen av mackan och fortfarande hungrig... Inte bra :(


    Dag ett! Den 7e januari

    Dagen börjar inte bra! "Försov" mig. Inte för att jag hade någon direkt tid att passa, men hade velat ha mer pluggtid på mig till min deadline. Planen var att gå upp vid sju, men masade mig snarare upp vid nio-tiden. Lyckades väl i alla fall med att få åtta timmars sömn. Och det är ju bra. Hjälper kroppen också att stabilisera sin vikt. Jag vägde mig idag igen.

    Vikt: 58.4 kg. Så har "gått ner" 0.3 kg :p Haha tro nu inte att jag faktiskt är så korkad att jag tror att det är riktig viktnedgång ;) Men det kan vara bra att lära sig hur sin kropp fungerar. Egentligen är det ju den vägningen som sker om cirka en vecka som är den riktigt intressanta. Men jag vill bara visa hur kroppen kan bete sig även om den faktiskt inte har gått ner i vikt. Det är därför det är så viktigt att inte lita blint på vågen utan även mäta runt några specifika delar på kroppen.


    Det är mest den där lilla kulan fram till på magen som jag vill ha bort (naturligtvis det svåraste området, men men).


    Frukosten blev fortfarande sen, men lite tidigare än igår.

    Frukost Klockan 10:00
    En portion havre- & quinoagröt med jordgubbar och blåbär. Ett knäckebröd med tre skivor kalkon och två skivor tomat. Två glas citronvatten.



    Gillar verkligen den här gröten måste jag säga. Den är mycket "smidigare" i konsistensen. Quinoa gillar jag rent allmänt också på grund av sin naturligt höga halt av proteiner. Om ni är sugna på att prova det själva så är gröten både ekologiskt och krav-märkt. Märket heter Frebaco.

    Träning 6e januari

    Blev inte speciellt mycket träning idag. Skyller på lathet och tidsbrist. Finns alltid något att skylla på :)

    Blev bara 60 "rullningar" med ab wheel. Ni vet ett sådant hjul med handtag? Tränar mest magen, men även ryggen, armarna och axlarna en del.

    Hörs imon!

    Middag 6e januari

    Middag Klockan 18:30

    Paneng (thailändsk kycklinggryta med röd curry och kokosmjölk) med vegetariska nudlar (gjorde på grönsaker) och gul och röd paprika samt ärtor. Tre glas citronvatten.


    Ser kanske inte så gott ut :p men det var riktigt nice och så där härligt starkt som jag gillar. Dock kanske inte kokosmjölk är det nyttigaste man kan stoppa i kroppen, men den var i alla fall "organic". Det gillar vi!

    Kvällsmål Klockan 20:30

    Ett halv glas naturell yoghurt (0,5 % fetthalt).

    Egentligen förespråkar jag den principen om att inte äta efter klockan 19:00 på kvällen, men ibland finns det omständigheter som gör att man inte följer den regeln. Idag får ni ursäkta mig eftersom jag fortfarande befinner mig på dag noll :)

    Vill dessutom påpeka att jag inte skriver upp allt vatten jag dricker. Det är antagligen många fler glas än de som skrivs upp i samband med måltider. Att dricka mycket vatten är viktigt. Dock skriver jag upp alla drycker på en egen tid om det är något annat än vatten, citronvatten eller mineralvatten. Som till exempel nu:

    Kvällskopp Klockan 21:30

    En kopp grönt te.

    http://lollipoppan.blogg.se/images/2008/jumbo-teacup_18988984.jpg

    Grönt te har ju påvisat sig ha en hel mängd positiva hälsoeffekter! Egentligen har jag aldrig gillat te men har på sista tiden försökt dricka det av sociala skäl. Av de sorter jag har testat så gillar jag faktiskt grönt te bäst. Lucky me! :) Slipper man kanske cancer, hjärtproblem och andra otäckheter. Jag kanske till och med får leva längre. Och det påstås ju faktiskt också vara bra för metabolismen :)


    Lunch?

    Lite väl täta mål idag... Brukar föredra att det går tre - fyra timmar mellan varje måltid. Men nu är det således ett till.

    Lunch Klockan 15:00
    En halv avocado med lite keso. En roast'n toast med lite lätt&lagom (40 % fetthalt), två skivor grevé-ost (28% fetthalt) med röd paprika. Ett glas citronvatten.

    Kladdkakemuffins

    Okej... Jag sa ju att jag hade muffins kvar från igår! Det är det som är min förbannelse... Jag är alldeles för bra på att baka och laga mat osv. Även om det inte finns något godis i hemmet så går det väldigt snabbt att "skapa" det. Så...

    "Mellanmål" (eller vad man ska kalla det) Klockan 13:00
    Två stycken kladdkakemuffins. Ett glas vatten.

    http://3.bp.blogspot.com/_rCm4mArCkLE/SSMgg1om1sI/AAAAAAAABPg/OxrbVXChso4/s400/kladdkakemuffins1.jpg



    Fast jag tänker dock inte ha någon ångest för detta ;) Rensar bara lite i kylskåpet ju :p

    Sen frukost

    Ja, det blev en väldigt sen frukost. Mina frukosttider varierar väldigt kraftigt. Ibland har det att göra med tidsbrist, men mest handlar det om att jag fortfarande har svårt att äta frukost direkt när jag vaknar. Så det brukar gå några timmar emellan frukost och uppvaknande. Ska försöka bättra mig på detta området. Har redan gjort det i och för sig eftersom jag tidigare inte åt frukost alls. Men eftersom jag anser frukosten vara ett sådan viktigt mål ska jag naturligtvis försöka förbättra mig ytterligare.

    Frukost klock 11:00
    Ett knäckebröd med ett skivat ägg, kaviar, några klickar citronmajonäs, röd paprika. Ett glas med naturell yoghurt (0,5% fett), krossade linfrön, fiberberikade havregryn och en liten bit banan. Två kalkonskivor. Ett glas citronvatten.


    Bilder

    Inte för att jag vet hur bra bilderna är... Min kamera är inte den bästa och det är riktigt svårt att fotografera sig själv ;) Men vi får väl se om vi så småningom ser någon förändring trots allt. Klicka på bilderna så blir de större :)




    Dag noll

    Välkommen du som råkar snubbla in på min nya blogg! Jag vill säga på en gång att jag eftersträvar att denna blogg endast ska vara tillfällig. Personligen hoppas jag att jag bara ska behöva ha denna bloggen i cirka två-tre månader. Som min bloggadress antyder: minvagnerattakilo så kommer jag här fokusera på att gå ner några överflödes kilon. Men bara i den tanken som en bieffekt av ett nyttigt leverne.

    Här kommer jag skriva ut mina framsteg, information om min vikts ned- och eventuella uppgång. Jag funderar på om jag även ska lägga ut bilder på min kropp för att bli extra tydlig, men det har jag inte bestämt mig för än. Kommer dock skriva ut vad jag äter och vad jag tränar om dagarna. Jag är en sådan som vet extremt mycket om näringslära och träning. I teorin vet jag exakt hur dessa kilon jag har ska förloras. Har nämligen det lite som ett intresse efter att ha jobbat några år inom hälsokost. Men av en eller annan anledning tar jag aldrig itu med det hela. Så jag hoppas att denna bloggen ska få mig att orka ta tag i detta ordentligt. Så jag önskar naturligtvis att jag ska få råd, beröm och eventuellt utskällning om fallet kräver det :)

    Jag vill göra klart redan från början att jag inte tänker befatta mig med någon form av bantningmetod - så det behöver ni inte tipsa mig om. Jag är relativt bekant med de flesta bantningsformer också, men det är inget som är aktuellt i mitt fall. Har tidigare lidit av ätstörning och vill inte hamna i den skiten igen. Så denna blogg handlar bara om att jag ska finna en bättre balans i mitt liv.

    Enligt mitt BMI är jag normalviktig - ligger för tillfället på 23.5. Jag väger 58,7 kg och är 158 cm lång.
    Om man har ett BMI över 25 räknas man som överviktig.

    Mitt tunnaste ställe runt midjan är: 72 cm.
    Mitt största ställe runt ena låret är: 56 cm.
    Mitt största ställe runt ena armen är: 29 cm.

    Målet är att jag ska bli mer hälsosam och gå ner till 50 kilo. Då ligger mitt BMI på 20 (det är först under 19 som det blir undervikt - och dit ska jag inte nå). Det viktigaste är dock inte siffrorna på vågen utan hur mycket midjemåttet krymper och hur bekväm jag känner mig i min egen kropp.

    Ni får gärna komma med tips och råd och som sagt hiss och diss ;) Vill dock att ni ska ha i åtanke att jag för det mesta har rätt späckade dagar vilket gör det lite svårare för mig att ha långa träningspass. Jag pluggar nämligen 150 % nu för tillfället samt jobbar 50 %.

    Nåväl. Idag kör jag lite mjukstart. Har fortfarande kladdkakemuffins kvar i kylskåpet från baket i går ;p Vi får se hur detta går! Nu kör vi!!! :D

    Välkommen till min nya blogg!


    RSS 2.0